Japó
Gent 07/02/2024

La guanyadora de Miss Japó torna el guardó després de fer-se públic un 'affaire' amb un home casat

Karolina Shiino va rebre també una gran quantitat de crítiques per ser d'origen ucraïnès

2 min
Karolina Shiino en una foto d'Instagram

BarcelonaA diferència d'altres països, ser coronada com a Miss Japó no és una qüestió únicament estètica. També s'ha de superar la mirada moralista del país. La model Karolina Shiino va ser elegida Miss Japó el 22 de gener, un títol que no li ha durat ni dues setmanes. Els retrets que ha rebut la noia, de 26 anys, per part dels seus compatriotes per haver-se embolicat amb un metge casat –sense que Shiino sabés aquest detall– i per tenir pares ucraïnesos ha acabat empenyent la premiada a tornar el premi.

L'edició del 2024 ha estat la primera vegada que s'atorgava a una dona d'ascendència europea el premi de Miss Japó. "Ha sigut un somni", va ser la declaració en un japonès perfecte de Karolina Shiino després d'haver estat elegida la dona més maca del país el 22 de gener. Però aviat l'experiència onírica va esdevenir un retrat moral del país. Tan bon punt Shiino va ser coronada, uns quants usuaris de les xarxes van qüestionar que la guanyadora fos d'origen ucraïnès. La Karolina va arribar a les illes amb els seus pares quan tenia 5 anys. Aquesta és la primera vegada que el país, reticent a integrar cultures alienes, fa guanyadora d'un premi com aquest una persona que no té orígens nacionals, tot i tenir la nacionalitat japonesa des dels 5 anys. La coronació ha arribat de ple en un context de conflicte entre el seu país d'origen i Rússia, enemic geopolític del Japó.

Però, tot i els retrets que continuaven arribant als comptes de Shiino per la decisió presa per l'acadèmia de Miss Japó, un nou escàndol va caure sobre la model. Aquesta setmana s'ha fet públic que la guanyadora del concurs va tenir un affaire amb Takuma Maeda, un metge que també és influencer i està casat. Si bé ella al principi va negar les acusacions per por de les conseqüències de les seves relacions privades, dilluns va publicar un comunicat a Instagram anunciant que renunciava al títol i es disculpava "pels enormes problemes" que havia causat i per "haver traït" les persones que li donaven suport. A més, també ha decidit deixar la seva agència de models. Pel que fa al metge, que no ha hagut de fer front a cap qüestionament moral, ha informat que té intenció de continuar amb la seva dona.

stats