Gent 09/07/2019

Els guardaespatlles de Meghan Markle intenten prohibir que se la fotografiï a Wimbledon

Els fets han transcendit perquè una de les afectades era una periodista retirada

Ara
2 min
Els ducs de Sussex en una foto d'arxiu

BarcelonaMeghan Markle segueix al centre de la polèmica. Si al principi va ser rebuda amb gran entusiasme pel poble britànic perquè suposava una alenada d'aire fresc per a la monarquia, diversos gestos seus els últims dies han aixecat crítiques contra ella. El primer va ser el bateig privat del seu fill Archie, que a diferència del que ha passat amb els seus cosins germans i com mana la tradició de la casa reial tocava que fos públic o almenys impliqués la difusió posterior d'alguna imatge de l'acte, cosa que finalment no ha passat.

Markle va tornar a despertar crítiques ahir en la seva visita al torneig de Wimbledon. La duquessa de Sussex hi va arribar acompanyada per un nombrós grup de seguretat que, segons relata el 'Daily Mail', es va dirigir a alguns dels espectadors del partit que es disputava per impedir-los que fessin fotos. La casualitat va fer que un dels espectadors fos Sally Jones, una periodista de la BBC i d'ITV ja jubilada. Jones va haver de sentir com un membre de l'equip de protecció de l'exactriu nord-americana li deia enmig d'aquell multitudinari acte televisat: "¿No deu estar fent fotografies de la duquessa? És aquí a títol privat".

Fruit d'aquests fets, la periodista retirada n'ha parlat en diversos mitjans: "Enric i Meghan es mostren més com a celebritats que com a membres de la reialesa, que tenen l'obligació de complir els seus deures. Aquestes actituds els fa semblar ximples i infantils". Jones va explicar el que li va dir al membre de l'equip de seguretat: "Li vaig dir al de seguretat que era una bogeria i que si hagués tractat de fotografiar la duquessa, tindria una imatge borrosa de la seva orella dreta. Hi havia centenars de persones amb les seves càmeres".

stats