Judicial
Gent 27/07/2022

La Guàrdia Civil sospita que Luis Lorenzo va fer servir els seus dots d'actor per apoderar-se del patrimoni de la seva tieta

La senyora va morir a casa d'ell i la seva parella, a Arganda del Rey, el juny del 2021

2 min
Luis Lorenzo en una escena de 'La que se avecina' al costat de Jordi Sánchez

BarcelonaLa Guàrdia Civil veu probable que Luis Lorenzo i la seva parella, Arancha Suárez, empressin els seus dots d'actors per aconseguir apoderar-se de tot el patrimoni de la seva tia María Isabel Suárez, un objectiu per al qual només haurien vist un camí: la mort de l'anciana. Això és el que es desprèn de l'ampliació de les diligències que ha enviat recentment al jutjat la Guàrdia Civil, a la qual ha tingut accés Efe i que conclou que els últims mesos s'han incrementat els indicis "suficients i raonables" per determinar que es tracta d'un delicte d'assassinat.

En les diligències, la Guàrdia Civil determina que el fi últim de la parella era disposar lliurement de tot el patrimoni de la víctima en benefici propi i que l'única manera de disposar-ne de manera il·limitada era que l'anciana morís. Per assolir el seu objectiu, assenyalen els investigadors, no es pot descartar que els investigats empressin els seus dots d'interpretació, ja que tots dos han exercit d'actors en el passat. Posen com a exemple que en una ocasió Luis Lorenzo es va fer passar per un advocat en una entitat bancària per accedir als diners que tenia María Isabel a termini fix. També parlen d'una altra vegada en què va defensar un suposat historial mèdic de la tia que no era real per aconseguir un certificat de mort per causes naturals.

El Jutjat d'Instrucció número 9 de la localitat madrilenya d'Arganda del Rey investiga les circumstàncies de la mort de María Isabel Suárez el 28 de juny del 2021 a la casa de la parella, que roman imputada. La magistrada també va imputar fa unes setmanes la persona que cuidava la dona gran, de 85 anys, els mesos anteriors a la seva mort. Plegats, suposadament, s'haurien organitzat per aconseguir 60.000 euros en un compte, 72.000 en un altre, un habitatge a la localitat asturiana de Grau i set parcel·les rústiques a Astúries que tenia la seva tieta.

La Guàrdia Civil veu plausible que, per obtenir el seu patrimoni, Luis Lorenzo i Arancha Suárez portessin la tieta d'ella a una situació d'"aïllament i vulnerabilitat" amb l'excusa de fer-se càrrec de les seves cures, emprant mitjans de "coacció" i procurant aconseguir el progressiu minvament de les seves capacitats cognitives i volitives mitjançant "la ingesta descontrolada d'un còctel de fàrmacs prescrits per diferents facultatius". D'aquesta manera, incideix la Guàrdia Civil, van aconseguir que María Isabel els atorgués el testament a favor seu mentre presentava "unes condicions mentals i físiques més que qüestionables" i quan acabava de sortir –aquell mateix dia– de l'hospital amb una alta voluntària, en contra del criteri mèdic. Segons reflecteix l'estudi patrimonial adjunt a les diligències, en dates pròximes a la mort de l'anciana, la seva neboda Arancha va contractar una assegurança de decessos que cobria el defalliment de María Isabel.

stats