Cas Luis Lorenzo

Una segona autòpsia revela el còctel que va acabar amb la vida de la tieta de l'actor Luis Lorenzo

Els forenses han descartat que morís per un accident cerebrovascular, tal com constava al certificat de defunció

3 min
Luis Lorenzo en una escena de 'La que se avecina' al costat de Jordi Sánchez

BarcelonaEls forenses que van practicar la segona autòpsia a María Isabel Asunción, la dona presumptament enverinada per la seva neboda i l'actor Luis Lorenzo, han ratificat davant la jutgessa que la dona va morir per intoxicació de metalls pesants i que el còctel de medicaments detectats va influir en la degeneració del seu estat de salut, informa Europa Press de fonts jurídiques. La jutgessa Elena Sanz Collado, al capdavant del jutjat de primera instància i instrucció número 9 d'Arganda del Rey, va interrogar ahir els forenses que van fer l'autòpsia a través de videoconferència des dels jutjats d'Avilés, a Astúries, d'on era la difunta.

La pericial s'emmarca en la instrucció que dirigeix la jutgessa per un delicte d'homicidi sobre l'anciana, que va morir el 28 de juny del 2021 a l'habitatge del matrimoni a Rivas (Madrid). Els experts han descartat que la dona morís per un accident cerebrovascular, tal com constava al certificat de defunció. De la mateixa manera, rebutgen que morís per la demència que se li va diagnosticar mesos abans quan es va traslladar des de la localitat asturiana de Grado a Rivas, a casa de la seva neboda i l'actor. Familiars i amics de l'anciana sostenen que abans d'instal·lar-se a Rivas gaudia de bona salut, tret d'una sordesa i unes cataractes als ulls. La cuidadora que es va encarregar de la dona els últims mesos va manifestar a la jutgessa que al cap d'uns dies d'arribar va acabar postrada al llit i amb prou feines es podia moure.

Segons l'aportació dels forenses, María Isabel va morir per intoxicació de cadmi al detectar-se una presència a nivells molt superiors als normals que apunten a una ingesta autolítica, accidental o de tipus homicida. Els forenses consideren que les conclusions d'estudis científics realitzats a la Xina i els Estats Units en una desena de cadàvers sobre una possible redistribució post mortem de cadmi sense necessitat d'enverinament no són aplicables en aquest cas, atès que no es compleixen els paràmetres establerts per extrapolar-ho perquè la substància no arriba als cabells i, sobretot, per l'alta dosi detectada, de 200 vegades més del normal.

Enorme quantitat de medicaments

D'altra banda, els forenses s'han referit a la gran quantitat de medicaments detectats en sang al constar una barreja d'ansiolítics, antidrepressius, psicofàrmacs i altres fàrmacs, i sobre això han manifestat que aquest còctel no estava justificat i va poder influir en la seva degeneració. L'informe mèdic posa de manifest que la ingesta es va produir en un moment proper a la mort. Els forenses apunten que la ingesta s'hauria fet per via oral i que seria recent, ja que els metalls no havien arribat ni als cabells ni a les vísceres. Fa unes setmanes, el fiscal va sol·licitar un nou informe forense per indagar sobre la causa de la mort i aprofundir en com es va produir la ingesta dels metalls pesants. Un cop la jutgessa tingui sobre la taula aquest informe, l'actor Luis Lorenzo sol·licitarà declarar de forma voluntària.

Luis Lorenzo i la seva dona estan sent investigats pel presumpte homicidi de la tieta de l'ella. La parella va ser detinguda el 27 de maig per la Guàrdia Civil arran d'una denúncia del germà de la víctima. Després de comparèixer davant la jutgessa, van quedar en llibertat amb l'obligació de lliurar el passaport i comparèixer cada setmana davant del jutjat més pròxim al seu domicili. Les mesures cautelars es van ratificar divendres passat després de la celebració d'una vista de presó en què només va sol·licitar el seu ingrés a la presó l'advocat de l'acusació particular.

stats