Gent 25/02/2022

Gucci imagina una tardor esportiva de la mà d'Adidas

La casa italiana ha presentat la seva nova col·lecció a la Setmana de la Moda de Milà després de dos anys d'absència per culpa de la pandèmia

2 min
Un de les propostes de Gucci amb Adidas

La tardor del 2022 tindrà un component esportiu si fem cas a la col·lecció que Gucci ha presentat avui a la Setmana de la Moda de Milà, la cita fashion que se celebra fins dilluns 28 de febrer. La casa italiana ha donat a conèixer Exquisite, la seva proposta tardor-hivern 2022-2023 tant per a homes com per a dones, i que inclou una col·laboració amb la marca Adidas, una unió que feia temps que es rumorejava en el sector. Les tres ratlles blanques i el logo en forma de flor de la marca esportiva han aparegut en moltes de les peces que Gucci ha presentat avui, des de barrets fins a vestits de nit, passant per jaquetes.

La nova proposta d'Alessandro Michele, director creatiu de la marca, utilitza la metàfora d'un mirall màgic per explicar "el poder fantasmagòric de la moda", segons detallen des de la firma. En una passarel·la plena de miralls, Gucci ha presentat looks d'inspiració disco i dels anys 80, amb vestits brillants i monos de lluentons. Pantalons de tota mena –amples, ajustats, estampats...– anaven de bracet de blazers d'una espatlla. També hi ha hagut espai per a faldilles brillants curtes i tops d'encaix i volants. "Juxtaposició de mons i significats. Alterar l'estabilitat de la percepció. Manipular i magnificar l'existent. Amb aquestes intervencions celebro la roba com a autèntics laboratoris òptics: màquines màgiques que poden donar lloc a contes de fades de metamorfosi i reencantament", diu Michele sobre la seva col·lecció.

Un altre dels 'looks' que neixen de la unió de Gucci i Adidas.

La desfilada de Gucci, la primera de la marca a Milà després de dos anys d'aturada per la pandèmia, ha comptat amb moltes cares conegudes, com ara Rihanna i la seva parella, el raper A$AP Rocky; l'actor Jared Leto, i la tenista Serena Williams.

Un altre dels plats forts de la Setmana de la Moda de Milà ha sigut Prada, que dijous va mostrar una col·lecció que aposta també per l'esperit esportiu amb samarretes de tirants decorades amb el característic logo triangular de la marca. La casa italiana barreja aquest element informal amb faldilles de tub fetes amb patchwork i jaquetes i abrics oversize. El càsting de models va ser un dels aspectes més comentats de la desfilada de Prada: l'encarregada d'obrir la cita va ser Kaia Gerber, filla de Cindy Crawford, que feia dos anys que no desfilava a Milà i que va estar acompanyada per Kendall Jenner. Per tancar la desfilada, una altra cara coneguda: Hunter Schafer, una de les estrelles de la sèrie Euphoria.

Entre el públic de la desfilada de Prada també es va poder veure una nodrida representació de celebrities i personalitats del món de la cultura, des de Kim Kardashian, germana de Kendall Jenner, fins a Mahmood, representant d'Itàlia al pròxim Festival d'Eurovisió, passant per les actrius Shira Haas (Unorthodox) i Emma Mackey (Sex education).

stats