Salut

Bruce Willis, diagnosticat de demència

L'estrella de Hollywood, de 67 anys, es va retirar l'any passat a causa d'una afàsia i la seva salut ha empitjorat

ARA
2 min
Bruce Willis, una de les grans estrelles del Hollywood de les últimes dècades.

BarcelonaBruce Willis, que es va retirar l'any passat a causa d'una afàsia, un trastorn mental que afecta la capacitat de parlar i comunicar-se, ha rebut un diagnòstic mèdic definitiu. Segons ha informat la seva família, l'actor, de 67 anys, pateix un tipus de demència que ha fet que el seu estat de salut empitjori. "Tot i que és dolorós, és un alleujament tenir per fi un diagnòstic clar: demència frontotemporal", diu el comunicat oficial difós per la família aquest dijous a través de la web de l'Associació de Degeneració Frontotemporal i del compte d'Instagram de Rummer Willis, filla gran de l'actor i de l'actriu Demi Moore.

La demència frontotemporal (FTD, per les sigles en anglès) afecta el lòbul frontal del cervell i provoca alteracions en la conducta, a més de perjudicar la parla. "La FTD és una malaltia cruel [...]. Per desgràcia, els problemes de comunicació són només un dels símptomes de la malaltia que pateix el Bruce", diu el text, signat per la seva dona, Emma Hemming Willis; la seva exdona Demi Moore, i les seves filles Rumer, Scout, Tallulah, Mabel i Evelyn.

En el comunicat també remarquen que la malaltia no té tractament: "Necessita molta més consciència i investigació". "El Bruce sempre va creure en utilitzar la seva veu al món per ajudar els altres i conscienciar sobre qüestions importants tant públicament com privadament. Sabem en el nostre cor que, si pogués, avui hi voldria respondre cridant l'atenció global i connectant-se amb aquells que també estan patint aquesta malaltia",

Willis, una de les estrelles més grans sorgides a Hollywood durant la dècada dels 80, va protagonitzar durant quatre dècades nombrosos èxits al cinema i la televisió, començant per la Jungla de vidre (1988) i les seves seqüeles i altres títols com Armageddon (1998) i El sisè sentit (2001). Ha aconseguit un Globus d'Or i dos premis Emmy. En els darrers anys havia reduït substancialment els seus projectes.

stats