Polèmica
Gent Hollywood 06/03/2023

Chris Rock, un any després de la famosa bufetada de Will Smith: "Encara em cou, tinc el cop ressonant dins l'orella"

L'Acadèmia de Hollywood va oferir al còmic presentar els Oscars 2023, que se celebren aquest diumenge

2 min
El moment en què Will Smith clava una bufetada a Chris Rock durant la cerimònia dels Oscars 2022.

BarcelonaGairebé un any després de la bufetada que va rebre i que va fer la volta al món convertida automàticament en història dels premis Oscar, Chris Rock ha parlat en públic sobre aquells fets en un monòleg ple d'acudits contundents sobre Will Smith i la seva dona, Jada Pinkett-Smith. Dalt d'un escenari i en els últims minuts d'un xou retransmès en directe per la plataforma Netflix, el còmic va assegurar que no es considerava una víctima malgrat els fets, que van paralitzar la gala dels Oscar del 2022 i la seva milionària audiència. "Et va fer mal? Encara em cou, tinc el cop ressonant dins la meva orella, però no soc cap víctima. Mai em veuràs a Oprah (Winfrey) o Gayl (King) plorant, això no passarà mai. Vaig rebre el cop com [el boxejador Manny] Pacquiao", ha apuntat.

L'agressió de Smith va marcar per sempre la gala número 83 dels Oscar. Chris Rock va pujar a l'escenari del Dolby Theater per presentar el premi al millor documental i va fer una broma sobre el cap rapat de Pinkett-Smith –que havia reconegut públicament que té alopècia–, a qui va comparar amb la tinent O'Neil de la pel·lícula de Ridley Scott.

Després que Pinkett-Smith tanqués breument els ulls en un gest de reprovació, el seu marit es va aixecar del seient i va pujar a l'escenari per clavar una bufetada a Rock. "Molta gent m'ha preguntat: 'Com és que no vas fer res aquella nit?' Doncs perquè tinc pares i em van ensenyar que no ens hem de pegar davant dels blancs", va afegir irònicament l'actor.

Dels 70 minuts que dura l'actuació, que va tenir lloc dissabte a la nit a Baltimore i que forma part d'una gira que fa per unes quantes ciutats, Rock va dedicar els últims instants a carregar contra l'actor i la seva dona. Va ser llavors quan va confessar que tota la vida havia adorat Will Smith, que considera que ha fet "algunes pel·lícules genials". Tot i això, ara diu que el que li agrada més és veure Emancipation (un film d'Apple TV basat en la història real d'un esclau que s'escapa d'una plantació de Louisiana) "per veure com li peguen".

L'agost passat es va saber, en una actuació similar a la d'ahir a la nit, que Rock va rebutjar una proposta de l'Acadèmia de Hollywood perquè presentés els Oscars d'aquest any, que se celebraran el 12 de març a Los Angeles. Tot i que fins ara Rock no havia parlat públicament de l'incident de manera tan directa, sí que havia inclòs alguns comentaris al·lusius als fets en diverses de les funcions que ha protagonitzat els últims mesos.

stats