Compromesa
Gent Hollywood 16/05/2023

Kate Winslet demana penalitzar el contingut nociu de les xarxes socials en un emocionant discurs als premis Bafta TV

L'artista dedica el guardó que ha rebut pel film 'I am Ruth' a la seva filla Mia, que també apareix a la pel·lícula

2 min
Kate Winslet amb la seva filla, Mia Threapleton, als Bafta Tv Awards

BarcelonaKate Winslet ha rebut el premi a la millor actriu als premis Bafta TV pel seu paper a la pel·lícula I am Ruth, produïda per Channel 4. Al film, l'actriu britànica interpreta una mare la filla de la qual és addicta a les xarxes socials. Per aquest motiu, en el seu discurs d'acceptació, Winslet va aprofitar per llançar un missatge contra l'ús de les xarxes pels perills que suposen sobretot per als més joves. El seu principal al·legat va consistir a demanar a les autoritats que penalitzin el contingut nociu per als menors que es divulga en aquests espais.

"A la gent que té el poder i a la gent que pot fer canvis: sisplau, penalitzeu el contingut nociu. Sisplau, erradiqueu el contingut nociu. Volem recuperar els nostres fills. No volem que ens desvetlli la por per la salut mental dels nostres fills. I per a qualsevol jove que estigui escoltant-me que senti que està atrapat en un món que no és sa, sisplau, demaneu ajuda. Admetre que es necessita ajuda no és cap vergonya. Simplement, demaneu-ho", expressava emocionada Winslet, de 47 anys. L'actriu, que va dir que partiria per la meitat el premi per donar-ne una meitat a la seva filla, Mia Threapleton –que també apareix a la cinta–, va explicar en el discurs com va ser de complicat per a ella aquest rodatge. “Hi va haver dies en què va ser tota una agonia per a ella cavar tan profund, arribar a territoris emocionals que feien tanta por. Em tallava la respiració", va explicar.

"I am Ruth s'ha fet per a pares i fills, per a famílies que se senten com a ostatges pels perills del món d'internet. Per a pares que volen poder comunicar-se amb els seus fills adolescents, però que ja no ho poden fer. I per als joves que s'han convertit en addictes a les xarxes socials i les seves facetes més fosques: la vostra vida no ho ha de ser, això”, lamentava l'artista, oscaritzada per El lector. En una entrevista de l'any passat, Winslet va explicar que els seus fills ni tenen ni han tingut xarxes socials. "No, no pots tenir un perfil. No pots, perquè vull que gaudeixis de la vida", assegurava aleshores que era l'única opció que havia donat als seus fills.

El discurs de Kate Winslet als Bafta TV Awards

I am Ruth és una de les tres històries que formen part de la sèrie de films creada pel director Dominic Savage, que escriu cada episodi en col·laboració amb l'actriu protagonista. La pel·lícula narra l'angoixa de Ruth, una mare preocupada pel comportament de la seva filla Freya –interpretada per Mia Threapleton–, que es tanca a la seva habitació, s'obsessiona amb les xarxes socials i renuncia a comunicar-se amb la seva mare. Freya s'exposa als riscos d'internet, com l'assetjament o el sexting. Mia Threapleton és fruit del primer matrimoni de Winslet, amb el director Jim Threapleton. La jove, que va fer acte d'aparició als Bafta TV a la catifa vermella al costat de la seva mare, ara té 22 anys.

Kate Winslet amb la seva filla, Mia Threapleton, als premis Bafta TV.
stats