Gent Hollywood 28/04/2023

Springsteen, Obama i Spielberg: mariscada a mitjanit al restaurant Amar de Barcelona

Les tres 'celebrities' nord-americanes i les seves parelles van sopar ahir al restaurant de l'Hotel El Palace de Barcelona

4 min
Springsteen, Obama i Spielberg van sopar ahir al restaurant Amar de Barcelona, a l'hotel El Palace

BarcelonaLa visita a Barcelona de Bruce Springsteen per fer-hi dos concerts aquest cap de setmana i la corresponent invitació als seus amics Barack Obama i Steven Spielberg han revolucionat Barcelona. Dijous a la nit, poca estona després que l'expresident nord-americà i el director de cinema arribessin directes dels EUA al Gran Hotel La Florida de Barcelona, van decidir sortir a sopar. Reunits ja amb Springsteen –que també s'allotja al luxós hotel barceloní del Tibidabo– van fer acte d'aparició al restaurant Amar, l'espai gastronòmic més emblemàtic de l'Hotel El Palace de Barcelona, l'antic Ritz.

El cuiner Jose Andrés va fer la reserva directament al restaurant del cuiner Rafa Zafra, que compta amb Pol Perelló com a cap de sala. “Amb el Jose Andrés justament van parlar mentre sopaven, perquè li van fer una videotrucada perquè veiés que estaven sopant tots sis junts”, explica Perelló a l'ARA.

Va ser ell justament qui va atendre’ls a les 00.15 h, quan s’hi van presentar, i quan just quedaven dues taules més al restaurant, que ja estaven acabant. “Jo els tenia guardat un reservat, però em van demanar asseure’s a la sala gran, just enmig”, diu Perelló. I un cop asseguts els va portar la carta, per si volien demanar plats. Les tres parelles van escollir el seu sopar de la carta, però es van deixar aconsellar i finalment van accedir a moltes de les recomanacions del cap de sala per gaudir de les millors opcions possibles.

Gambes XL i dos mars i muntanya

Els primers, els aperitius, com anxoves i coca fullada amb alvocat; una selecció d'ostres; el biquini de salmó fumat i caviar. “Springsteen no va menjar cap dels plats crus, ni les ostres, ni els carpaccios d’escamarlans ni el bistec tàrtar; va ser l’única diferència que va fer respecte als altres, que tots compartien plats”. Per continuar, el cantant es va decantar pel llenguado a la meunière, que va ser una peça gran, “molt gran, d’un quilo i sis-cents grams”. Tan gran, que la resta d’acompanyants de la taula van demanar de tastar-lo també. Els sis comensals també es van deixar seduir pels clàssics catalans mar i muntanya de la carta. Concretament, per les mongetes de Santa Pau amb morrillo de tonyina i cansalada ibèrica, i pels pèsols llàgrima amb tripa de bacallà, bull negre i tòfona.

“No va ser una taula de demanar moltes begudes. Va ser el director de cinema, Spielberg, qui va demanar la carta de vins, i va ser ell mateix qui va demanar el vi de la DQP Rioja”, explica el cap de sala, Pol Perelló, que afegeix que ell esperava que l’hi demanessin opinió per recomanar vins de les DO catalanes, especialment els Priorat. Però no ho van fer, perquè el director de cinema va demanar de seguida el Rioja, un Sierra Cantabria blanc, que no era el vi més car de la carta. Ara bé, “vaig explicar com eren les gambes del nostre Mediterrani, les de la llotja de Roses que els vam servir, i no em va fer falta explicar-los com es mengen, perquè es notava que en sabien”. Cada un d’ells va acabar xuclant-ne el cap, com s’ha de fer sempre amb una gamba fresca XL per assaborir-ne bé els coralls.

El biquini de caviar i salmó fumat

Després va arribar la carn, de wagyú, que el cantant també va tastar, però ja no va menjar-ne tant. Els il·lustres comensals també van tenir espai per a una nodrida selecció de postres. Unes tradicionals però revisitades torrijas XXL amb gelat "de su embebido"; el celebrat cheesecake de Zafra; la fruita alegre –osmotitzada amb licors–, i el pastís de xocolata amb galeta salada de torró van segellar un àpat que va acabar a altes hores de la matinada. I després de les postres, només l’expresident dels EUA, Barack Obama, va demanar cafè.

Una reserva misteriosa

La reserva havia estat feta aquella mateixa tarda pel xef José Andrés, que va explicar als responsables del restaurant que els havien de rebre amb embotits ibèrics i que els va demanar que els tractessin molt bé, perquè eren molt bons amics. Aquella reserva feta per Andrés però anònima no es va revelar fins una hora abans que arribessin els sis comensals. Dir-ho a darrera hora servia per evitar filtracions i també per evitar que el restaurant sabés els controls de seguretat que els esperaven. Evidentment, així va ser, ja que la policia va mantenir una seguretat perimetral fora del local i, a més a més, els agents que els acompanyen van ocupar diversos espais de l'hotel i alguns d'ells es van asseure discretament en taules contigües.

Amb un tiquet mitjà de 180 euros, l'Amar s'ha convertit en els últims temps en un espai de trobada per a moltes cares conegudes de la ciutat, com per exemple futbolistes del Barça. Zafra, premiat amb dues estrelles Michelin quan tenia només 26 anys pel seu restaurant Hacienda Benazuza, també té el restaurant Estimar a Barcelona i a Madrid i el Cala Jondal a Eivissa.

Els sis cèlebres invitats van marxar de l'establiment després d'immortalitzar el seu pas fotografiant-se amb l'equip que els va atendre. La iniciativa de la fotografia va ser d'Obama, que va voler agrair així al nombrós equip que els donessin servei fins a quarts de tres de la matinada, quan van abandonar l'establiment sense passar pel Blues Bar, un reconegut local nocturn ubicat al soterrani de l'exclusiu hotel barceloní.

La 'torrija' XXL que van dguestar els Obama, els Spielberg i els Springsteen
stats