La infanta Elena torna a representar la Corona després de dos anys

La germana gran de Felip VI ha participat en un lliurament de premis de pintura infantil de manera puntual

2 min
La infanta Elena al lliurament dels premis de Patrimoni Nacional

BarcelonaLa infanta Elena ha tornat a representar la casa reial espanyola en un acte oficial després de dos anys. Ho ha fet assistint al lliurament de premis del concurs anual de pintura infantil que organitza Patrimoni Nacional, que ja ha presidit en altres ocasions. Elena de Borbó i la seva germana, la infanta Cristina, van sortir de la família reial el juny del 2014 després de la proclamació de Felip VI, que va decidir reduir-la als reis, les seves filles, Joan Carles I i la reina Sofia. Tot i això, Felip VI li ha encomanat de manera molt esporàdica acudir a algun acte en representació de la Corona. L'última vegada va ser el juny del 2019, també en el lliurament dels guardons del Concurs de Pintura Infantil i Juvenil per a Centres Escolars al Palau del Pardo, un esdeveniment a què ha acudit diverses vegades des que el seu germà és cap de l'Estat i que l'any passat no es va celebrar a causa de la pandèmia.

El març d'aquell any el rei li va encarregar, a més, venerar la imatge del Crist de Medinaceli a Madrid, una tradició molt arrelada a la família reial. Amb Felip no hi coincideix des del funeral de la infanta Pilar de Borbó, el gener del 2020, al qual també van assistir els reis emèrits i Cristina, tot i que no hi va haver cap foto de tots cinc junts.

Elena de Borbó, de 57 anys, es va veure immersa en la polèmica enguany després que transcendís que s'havia vacunat contra el coronavirus amb la seva germana a Abu Dhabi quan van anar a visitar el seu pare al març. "Amb l'objecte de tenir un passaport sanitari que ens permetés fer-ho regularment, se'ns va oferir la possibilitat de vacunar-nos, i hi vam accedir", va al·legar Elena en nom de les dues germanes davant l'enrenou popular que es va suscitar.

El progressiu arraconament d'Elena en tasques de representació reials es deu al fet que, a pesar de totes les polèmiques que s'han format a l'entorn de la família reial en els últims temps, ella no ha sabut o volgut jugar un paper secundari. La primogènita dels reis emèrits ha donat suport públicament al seu pare i a la seva germana en tot moment a pesar del descrèdit per a la institució monàrquica que representen. Tot i el seu reduït paper, Elena –que treballa a la Fundació Mapfre– participa de tant en tant en actes públics però no oficials com els del Comitè Paralímpic Espanyol, del qual és la presidenta d'honor, o en curses de toros, una de les aficions que comparteix amb els seus fills, Felip Joan Froilà i Victòria Frederica, així com amb el seu pare, Joan Carles de Borbó.

stats