Als jutjats
Gent 11/10/2023

Investiguen si Juan José Ballesta va cometre una agressió sexual

La dona presumptament agredida ha denunciat dues violacions

2 min
Juan José Ballesta

BarcelonaEra juliol i uns quants amics van organitzar una festa a la localitat de Parla, als afores de Madrid. Va ser una nit "de drogues i disbauxa", segons relata una amiga de la presumpta agredida. Però un mes després d'aquell vespre, una de les persones de la festa va denunciar una presumpta violació feta per un altre company que també era en aquella trobada, l'actor Juan José Ballesta. Ara el protagonista de Ladrones haurà de presentar-se a un jutjat de Parla per aclarir els fets ocorreguts aquella nit de juliol.

Fonts policials han confirmat que la dona, de 47 anys, va posar una denúncia telefònica des del mòdul de psiquiatria de l'Hospital Universitari Infanta Cristina a principis d'agost. A la denúncia relatava dues violacions que van tenir lloc a la població madrilenya de Parla en una festa on es van consumir estupefaents. La primera denúncia fa referència a Ballesta, que la denunciant diu que és amic seu de la infància. Pel que fa a la segona, es va produir a casa d'una altra persona, entre els dies 18 i 21 de juliol. Tots dos homes han estat localitzats i encara que cap dels dos ha estat arrestat hauran de testificar davant del jutjat de Parla el 7 de novembre.

Al programa TardeAR, la presumpta víctima va explicar els fets: "Al parc va aparèixer aquest noi, el Juanjo Ballesta, em va agredir sexualment al carrer abans de pujar a casa del Raúl. El Juanjo em va fer mal a la zona íntima i va abusar de mi al carrer", explica la dona. La tercera persona que apareix al relat de la denunciant, el Raúl, faria referència a l'autor de la segona violació de la denúncia. Actualment es desconeix la relació entre l'actor i el segon implicat. La presumpta agredida també ha relatat que després del tocament al carrer el Raúl li va dir a Ballesta el següent: "Ara que està així, ves al caixer. Tu l'acompanyes i que et tregui diners del seu compte, que té diners, perquè puguis agafar heroïna per drogar-te".

L'advocada de Ballesta, Beatriz Uriarte, del bufet Ospina Abogados, s'ha remès públicament al comunicat de la defensa de l'actor, on explica que "se cenyirà a defensar sense límits la presumpció d'innocència [...] i negarà haver comès cap il·lícit penal". A més, també al·leguen haver detectat "profundes contradiccions" en el cas, ja que a hores d'ara el denunciat assegura no conèixer la dona que l'ha denunciat. El cas s'està tractant com una investigació, sense cap acusació ni denúncia ratificades.

stats