Polèmica
Gent 24/07/2022

Acompanyen les restes d'Ivana Trump amb una portada de 'Vanity Fair' (d'on Hillary Clinton havia desaparegut)

Per al funeral de la celebritat nord-americana, els seus fills van triar justament una portada del 1992 en què també apareixia la política demòcrata

2 min
Ivana Trump, en una imatge del 2009

BarcelonaEl nom de Hillary Clinton havia desaparegut d'una reproducció ampliada d'una portada de Vanity Fair en la qual sortia Ivana Trump feta servir per acompanyar les despulles d'aquesta última en el seu funeral. Una tria especial dels seus descendents, perquè és una de les portades més icòniques que va protagonitzar l'exesquiadora i exmodel txecoslovaca, i que ha quedat al descobert gràcies a unes fotografies fetes durant la celebració i que ha publicat People.

La portada de Vanity Fair és del mes de maig de l'any 1992. Originalment, presentava Ivana Trump com a principal protagonista acompanyada pel titular "Ivana be a star", cosa que els seus tres fills no van alterar en la còpia exhibida al funeral. Era un número especial que la revista dedicava a Ivana perquè coincidia amb el seu "debut literari" i amb l'any del seu divorci de Donald Trump.

El que no va superar la revisió de la portada per part dels fills hauria sigut un titular que acompanyava Ivana Trump i que estava dedicat a Hillary Clinton. A la cantonada inferior dreta es podia llegir un títol que feia referència a una història interior d'aquell número. "Hillary Clinton: arribarà a la Casa Blanca amb Bill o sense?", s'hi podia llegir. Aquella realitat, però, potser molestava els hereus de la difunta empresària i, segons han observat molts a les xarxes, haurien decidit fer-la desaparèixer. Podrien haver-ho fet amb la resta d'altres notícies de portada, però no va ser així, ja que en aquella coberta hi havia dos titulars més que feien ombra a la difunta. I un estava dedicat a l'esposa del dictador filipí Ferdinand Marcos, Imelda Marcos. La portada, que es va reproduir en un format molt ampliat, es va col·locar dalt de l'altar, a prop del taüt, amb les restes de la celebritat nord-americana envoltades de roses vermelles.

L'exmarit d'Ivana Trump, l'expresident dels EUA Donald Trump, i Hillary Clinton es van veure les cares en una agra campanya electoral per presidir la Casa Blanca el 2016. Aquella disputa democràtica la va guanyar Trump, però sembla que, a pesar de la seva victòria i de la derrota de l'eterna candidata demòcrata Clinton, els Trump no han superat l'animadversió que li tenen, fins al punt d'esborrar-la de la seva realitat fent servir el Photoshop, cosa que la mateixa revista ha apuntat com a versió més plausible. No obstant, des de Vanity Fair afirmen que podria ser que la difunta conservés a casa alguna versió que potser se li va regalar sense la part de Clinton. També podria arribar a ser factible que la versió triada per a l'ocasió fos alguna de minoritària especial per a subscriptors que es publiqués sense aquest titular.

Ivana Trump va morir als 73 anys el dijous 14 de juliol després de patir una caiguda per les escales del seu dúplex de Manhattan. La seva família al complet va assistir al funeral, en què els fills van prendre la paraula per retre-li homenatge. El seu ex Donald Trump i la seva esposa actual, Melania Trump, també van acudir al comiat, celebrat en una església catòlica de l'Upper East Side novaiorquès.

stats