Gent 30/07/2021

Jamie Lee Curtis explica que la seva filla és transgènere

L'actriu diu que ha viscut el procés "amb orgull" i que s'ha adonat "que la vida és una metamorfosi constant"

ARA
2 min
Jamie Lee Curtis

BarcelonaJamie Lee Curtis ha explicat en una entrevista a la revista AARP que la seva filla petita, Ruby, és transgènere. L'actriu, de 62 anys, relata a la revista com ha sigut el procés de transició de la noia. Ella i el seu marit, Christopher Guest, han vist "amb sorpresa i orgull com el nostre fill Tommy esdevenia la nostra filla Ruby", diu la intèrpret, que afegeix que aquesta experiència li ha servit per adonar-se que "el gènere no és fix" i que "la vida és una metamorfosi constant". La Ruby té 25 anys i treballa d'editora de jocs d'ordinador, mentre que la filla gran de la intèrpret, Annie, té 34 anys, està casada i exerceix d'instructora de dansa. Lee Curtis també avança a l'entrevista que la Ruby es casarà l'any vinent i que ella mateixa oficiarà la boda. L'actriu és filla de Janet Leigh i Tony Curtis i ha protagonitzat pel·lícules com Halloween (1978), Un peix anomenat Wanda (1988) i Un divendres boig (1995), entre altres. Amb la pel·lícula Mentides molt arriscades (1996) i amb la telesèrie Anything but love (1989) va guanyar dos Globus d'Or.

A l'entrevista, que es podrà llegir sencera a l'edició d'agost de la revista en paper, Lee Curtis afirma que ha trobat l'equilibri entre la seva carrera professional i la seva esfera personal. L'actriu no para de treballar –ben aviat començarà a rodar la pel·lícula Borderlands– però assenyala que, des de fa una dècada, es pren la vida amb una nova filosofia. "Quan vaig fer 50 anys vaig començar una gran migració mental. Vaig pensar en l'edat en què es van morir els meus pares i la vaig comparar amb la que tenia. Havia de fer alguna cosa per a mi, així que vaig prioritzar pensar més en mi mateixa".

"Provar de viure el present"

A finals de la dècada dels 80 l'actriu va patir una forta addicció a l'alcohol i les drogues de la qual no s'amaga. El 1999 va entrar a una clínica de rehabilitació i, des de fa 22 anys, s'ha mantingut sòbria. A l'entrevista afirma que, si no hagués deixat l'alcohol, "segur que seria morta" i ara es descriu a sí mateixa com "una persona sòbria, imperfecta, contradictòria, trencada i reprimida" disposada a fer net i a apartar de la seva vida tot allò que li fa mal. De fet, a principis d'aquest any Lee Curtis va fer tota una declaració d'intencions a Instagram: "Estic trencant el cercle que bàsicament ha destruït la vida de moltes generacions de la meva família. Aconseguir mantenir-me sòbria ha sigut el meu èxit més gran. Més que el meu marit, més que els meus dos fills, més que qualsevol feina". En aquesta línia, Lee Curtis diu que el millor consell és "provar de viure el present, deixant al marge el futur i intentant oblidar el passat, perquè ja no existeix i tampoc s'hi pot fer res".

stats