Cinema

Jena Malone revela que va ser violada en el rodatge d''Els jocs de la fam'

L'actriu fa pública a Instagram l'agressió sexual d'un company de feina de qui no revela el nom

2 min
Jena Malone en una imatge del 2015

BarcelonaL'actriu nord-americana Jena Malone ha revelat, en un missatge al seu Instagram, que va ser agredida sexualment per un company de feina durant el rodatge de la segona part d'Els jocs de la fam. Amb una imatge seva en un camp de blat a França, on es va rodar la pel·lícula, Malone, de 39 anys, explica que aquell moment va ser "extremadament dur" per a ella: "Estava passant per una mala ruptura i també havia estat agredida sexualment per algú amb qui havia treballat".

"Estava molt agraïda per aquest projecte [la pel·lícula], les persones amb qui vaig fer amistat i el paper increïble que vaig interpretar. Una barreja d'emocions que només ara estic aprenent a ordenar. M'agradaria que no estigués lligat a un esdeveniment tan traumàtic per a mi, però suposo que aquest és el veritable costat salvatge de la vida. Com unir el caos amb la bellesa. He treballat molt fort per curar i aprendre a través de la justícia reparadora, com fer les paus amb la persona que em va violar i amb mi mateixa", diu en el seu post.

Malone es va incorporar a Els jocs de la fam l'any 2013, a la segona pel·lícula de la saga, titulada En flames (que es va estrenar el 2015), on donava vida a Johanna Mason, amiga de Katniss, el personatge protagonista interpretat per Jennifer Lawrence. La imatge que publica ara va ser captada al final del rodatge, quan se n'anava de França i li va demanar al conductor del vehicle que la duia que parés un moment per sortir a caminar per aquell camp de blat i poder "plorar".

"Ha estat molt dur parlar d'Els jocs de la fam i de Johanna Mason sense sentir l'aspresa d'aquell moment, però estic preparada per tirar endavant", afegeix. L'actriu ofereix el seu suport a qualsevol dels seus seguidors que estigui passant per una situació similar i els convida a compartir-ho amb ella si tenen "necessitat de ser escoltats". Malone, que ha estrenat recentment Rebel Moon, reconeix que ha estat un procés lent, amb alts i baixos, i brinda el seu suport a qualsevol que el necessiti: "Molt d'amor per a tots els supervivents [...] Soc aquí per a qualsevol que necessiti parlar i obrir espais dins de si mateix. Sisplau, envieu-me un missatge privat si necessiteu un espai segur on ser escoltats".

Malone té un fill amb el seu excompany Ethan DeLorenzo anomenat Ode Mountain i que actualment té sis anys. L'artista va explicar en un post d'Instagram el 2016 que es pansexual i poliamorosa. "He estat intentant aprendre una nova manera d'expressar-ho, usar paraules per guiar-me, no per definir-me. La meva identitat sexual té molt més per ensenyar-me i per dir-me. I trobar paraules més correctes per explorar la meva història. Pansexualitat. Sapiosexualitat. Poliamor. Un espectre més complet de compressió que la meva història m'exigeix", va reflexionar aleshores.

stats