Estats Units
Gent 31/07/2023

Joe Biden reconeix que té una setena neta (quatre anys més tard)

La pressió mediàtica ha obligat el president dels Estats Units a acceptar que és avi de Navy Joan Roberts, filla del polèmic Hunter Biden

2 min
Hunter Biden sortint del judici

Barcelona"Són set els nets, senyor president". No és habitual que el New York Times mantingui un to dur amb Joe Biden, i menys per un assumpte que l'afectat ha volgut considerar sempre com a estrictament familiar. En tot cas, aquest article de títol imperatiu, publicat l'1 de juliol, ha produït el seu efecte, ja que el president dels Estats Units ha anunciat públicament que vol conèixer la seva setena neta, a qui fins ara no havia ni tan sols reconegut.

La petita Navy Joan Roberts és fruit de la relació de Hunter Biden, segon fill del demòcrata, i Lunden Roberts, filla d'un armer d'Arkansas. Però la paternitat no va quedar afirmada fins que la nena tenia un any, el 2020, quan sobre Hunter pesava l'obligació de fer-se una prova d'ADN. En conseqüència, Hunter va quedar obligat a pagar 18.000 euros mensuals per la manutenció de la seva filla. Mentrestant, Joe Biden sempre es referia als seus "sis nets", de manera insistent. Aquest conflicte familiar va tornar a posar-se sota el focus mediàtic quan Hunter va rebaixar la pensió de manutenció al·legant que a canvi li regalaria a la criatura alguns dels quadres que pinta. El fill de Joe Biden, de 54 anys, va iniciar-se en l'art com a part del seu procés de desintoxicació del seu alcoholisme i drogoaddicció, just en l'era que va conèixer Lunden Roberts. Tot i ser un amateur, les seves pintures tenen un preu de mercat de gairebé 500.000 euros. A canvi d'aquest nou acord, Roberts renuncia a la seva batalla dels últims anys: que Biden sigui el cognom de la seva filla.

I, per acabar-ho de complicar, el fill més díscol del president americà ha estat notícia també per l'acord amb fiscalia que ha signat recentment i que li estalvia enfrontar-se a un judici que podia derivar en una sentència amb presó. En virtut d'aquest pacte, Hunter Biden es declara culpable de tres càrrecs: dos de frau fiscal i un de possessió il·legal d'armes (atesa la seva circumstància de drogodependent). A canvi, se li retiren les acusacions penals més greus. Els republicans han criticat àmpliament aquest acord judicial amb el fill del president i encara que Biden ha evitat pronunciar-se explícitament sobre el judici al seu fill, li alleuja la pressió mediàtica amb aquest reconeixement de la seva setena neta.

Tot i que com a mínim fins al mes d'abril ni Hunter Biden, ni el president ni la primera dama "mai havien vist ni contactat" amb la nena, el recentment declarat avi ha explicat en el comunicat oficial emès divendres les fermes intencions de conèixer Navy. "El nostre fill Hunter i la mare de Navy estan treballant junts per fomentar la millor relació possible per a la seva filla, preservant la seva privacitat tant com sigui possible en el futur", explicava, quan falta poc més d'un any per a les eleccions presidencials.

stats