Gent 20/04/2022

Johnny Depp es defensa davant de la justícia: "No he pegat a una dona mai de la meva vida"

L'actor, de 58 anys, ha declarat durant el judici que l'enfronta a la seva exdona, l'actriu Amber Heard

3 min
L'actor Johnny Depp durant la seva declaració davant del jutge pel cas de difamació contra la seva exdona, Amber Heard

BarcelonaL'actor Johnny Depp va assegurar aquest dimarts durant el judici en què s'enfronta a la seva exdona, Amber Heard, que mai a la seva vida ha pegat a una dona. "No he pegat a una dona mai de la meva vida", va afirmar l'actor durant una declaració de més de tres hores en el judici, que va començar l'11 d'abril a Fairfax (Virgínia, EUA). El protagonista de Pirates del Carib acusa la seva exdona de difamació per un article que va publicar a The Washington Post el 2018, després del seu divorci, en què assegurava haver patit "abús domèstic".

Durant la que ha estat la seva primera intervenció davant la justícia des que va esclatar el conflicte, l'actor va afirmar que va emprendre accions legals contra Heard per la "responsabilitat de netejar" el seu nom i que el seu "objectiu és que es conegui la veritat". "Com que res d'això era veritat, era la meva responsabilitat defensar-me, no només per a mi, sinó també per als meus fills", va reivindicar amb veu feble l'intèrpret, que va explicar que els nens eren abordats constantment a l'escola per altres companys arran de l'escàndol.

"Quasimodo"

Vestit amb americana i corbata, i amb una cua als cabells, Depp va assegurar que durant els més de 30 anys que fa que és actor mai havia tingut "problemes com aquests" i va criticar l'impacte que les declaracions de Heard han tingut a la seva carrera. "Resulta molt estrany quan passes de ser la Ventafocs a Quasimodo en menys d'un segon", va dir Depp, que va afegir que "no podia estar avergonyit" perquè sabia que "estava fent el que era correcte".

Sobre la relació amb la seva mare, Betty Sue, l'actor va assegurar que de petit patia "abusos físics constants" per part d'ella, com assots amb un cinturó o cops de sabata. En aquest context, Depp va admetre que els seus problemes amb les drogues van començar quan tenia 11 anys i robava les medicines de la seva mare, fins al punt que als 15 “ja havia provat totes les drogues que coneixia”. "No ha estat mai per l'efecte festiu [...]. Era per intentar calmar els efectes interns que poden poblar la ment d'algú que ha experimentat un trauma", va dir per justificar-se.

L'actor rebutja les acusacions de Heard, que descriu Depp com un home violent sota els efectes de les drogues i l'alcohol. "No soc addicte que necessita estar col·locat tota l'estona", va insistir davant de la mirada inexpressiva de la seva parella, també present a la sala, encara que la seva declaració s'espera per a les pròximes setmanes.

Amber Heard entrant al jutat dimart, el dia que declara el seu exmarit, Johnny Depp, que l'acusa de difamació.

Reconeix la seva addicció

Depp va reconèixer que, durant el temps que va estar amb Heard, va haver de ser tractat pels seus problemes d'addicció a l'oxicodona, un opiaci que li va ser receptat en patir un accident durant el rodatge de la quarta pel·lícula de Pirates del Carib. Diversos fans de Depp van acudir als voltants dels jutjats des de diferents estats dels EUA i d'altres països per donar-li suport, segons van informar els mitjans de comunicació locals.

Durant tres anys de lluita legal, Depp, de 58 anys, i Heard, de 35, han compartit detalls sobre la que va ser la seva vida en comú i en què l'actriu va assegurar que havia estat víctima de diverses formes de maltractament. L'actor demana a la seva exparella 50 milions de dòlars per danys i perjudicis. Per la seva banda, Heard ha respost amb una contrademanda en què al·lega que Depp ha impulsat una campanya de difamació en contra seva i li reclama 100 milions. És la primera vegada que els dos famosos s'enfronten davant de la justícia: al judici celebrat el 2020 a Londres, i que Depp va perdre, l'actriu hi va anar en qualitat de testimoni, ja que l'acusació era contra el diari britànic The Sun per un article que qualificava l'actor d'“agressor de dones”.

stats