Gent 12/11/2021

Julian Assange rep el permís per casar-se amb la seva parella, l'advocada Stella Moris

Des que l'Equador li va retirar l'asil polític, està tancat a la presó d'alta seguretat de Belmarsh, a Londres, on tindrà lloc l'enllaç

2 min
Assange

BarcelonaEl servei penitenciari britànic ha concedit al fundador del portal Wikileaks, Julian Assange, el permís per casar-se amb la seva parella, Stella Moris, a la presó d'alta seguretat de Belmarsh (Londres), segons ha revelat aquest matí la cadena BBC. Assange i Moris són pares de dos nens, que van ser concebuts mentre el periodista australià vivia a l'ambaixada de l'Equador a la capital britànica, on s'havia refugiat el 2012 per evitar ser lliurat a Suècia per uns suposats delictes sexuals que ell sempre va negar i per càrrecs que ja han estat retirats.

El fundador de Wikileaks és ara a la presó de Belmarsh, al sud-est de Londres, des del 2019, quan l'Equador li va retirar l'asil polític i la policia britànica el va detenir. "Estic alleujada que la raó hagi prevalgut i espero que no hi hagi més interferències en el nostre matrimoni", va dir Moris sobre la seva petició per aconseguir el permís per casar-se. Segons el mencionat mitjà, el servei penitenciari va rebre la sol·licitud i va ser considerada en virtut de la llei de matrimonis del 1983, que autoritza els presos a contraure matrimoni. Encara no s'ha revelat la data de l'enllaç.

Stella Moris, l’advocada i companya de Julian Assange

Assange, de 50 anys, i Moris, de 37, són pares del Gabriel, de 4 anys, i el Max, de dos, tots dos ciutadans britànics. Moris, advocada d'origen sud-africà, va revelar l'any passat que des del 2015 mantenia una relació amb el periodista, a qui va conèixer el 2011 quan es va unir a l'equip legal d'Assange, i que el visitava gairebé diàriament a l'ambaixada equatoriana. Assange continua la seva batalla legal per evitar ser extradit als Estats Units, país que en sol·licita el lliurament per conspirar per obtenir informació confidencial de defensa, després que el portal publiqués milers de documents filtrats sobre les guerres de l'Afganistan i l'Iraq.

stats