Ruptura

Justin Trudeau se separa de la seva dona, Sophie Grégoire, després de 18 anys de matrimoni

La parella no ha iniciat els tràmits de divorci i han assegurat que volen continuar sent "una família molt unida amb un profund amor i respecte"

2 min
Justin Trudeau amb la seva parella Sophie

BarcelonaUn estiu fructífer en ruptures, i ara, també pels mandataris. Aquest dimecres el primer ministre del Canadà, Justin Trudeau, ha anunciat que se separa de la seva dona, Sophie Grégoire Trudeau. Després dels missatges als comptes personals de la parella, l'oficina del primer ministre del Canadà ha puntualitzat en el comunicat oficial que tots dos "han firmat un acord de separació", per assegurar que "es prenen totes les mesures legals i ètiques respecte a la seva decisió". Així doncs, i encara que no es parla de divorci explícitament, la parella posa punt final a un matrimoni de 18 anys amb el qual han tingut tres fills, Xavier, Hadrien i Ella-Grace.

"Hola a tots. La Sophie i jo volem compartir que, després de moltes converses importants i difícils, hem pres la decisió de separar-nos. Com sempre, continuarem com una família molt unida, amb un profund amor i respecte l'un per l'altre i per tot el que hem construït i continuarem construint". Els missatges que han publicat a Instagram tant en francès com en anglès tenen un to visiblement més personal. Pel benestar dels nostres fills, us demanem que ens respecteu a nosaltres i la nostra privacitat, gràcies". Aquest ha estat el missatge publicat pel primer ministre canadenc –primer en anglès i després en francès– i també per la seva exparella –que ha optat per prioritzar la llengua materna abans que l'anglès–. L'última vegada que se'ls va veure en públic va ser a la coronació del rei Carles III el 6 de maig, i a diferència d'alguns convidats, la parella Trudeau va entrar agafada de la mà a l'abadia de Westminster.

Les paraules visiblement ponderades són definitòries de la relació que han mantingut durant els anys de relació i també durant el temps que Trudeau és mandatari des del 2015. La història de la parella va començar quan tots dos compartien les hores de classe de primària a Mont-real. Grégorie anava a la classe del germà petit de Trudeau i encara que allà no van començar la relació, uns anys més tard es retrobarien en una cita. Grégoire va explicar-ho així a la televisió canadenca Woman on the fence: "A la primera cita em va mirar als ulls i em va dir: «He estat esperant-te 31 anys. Et casaràs amb mi. Formarem una família»". Dos anys més tard, el 2005, es van casar i dos anys més tard va arribar el primer fill de tres que han tingut.

stats