Gent 28/06/2021

L'homenatge a Lady Di de Guillem i Enric es veu retallat pel covid

Els dos germans s'haurien posat d'acord per fer una gran celebració que s'ha vist frustrada per les restriccions de la pandèmia

ARA
2 min
Enric camina sobre les petjades de la seva mare

BarcelonaEls prínceps Guillem i Enric hauran de fer veure que no passa res entre ells el dia 1 de juliol, quan és previst que es retrobin per inaugurar una estàtua de la seva difunta mare, la princesa Diana de Gal·les, al Palau de Kensington. Coincidint amb el que hauria estat el 60è aniversari de Lady Di, l'acte tindrà lloc en un format molt més reduït del que els dos germans haurien desitjat perquè hi volien convidar un centenar d'amics, exempleats i altres persones de l'entorn de la princesa, morta el 1997 en un accident a París quan tenia només 36 anys.

Tot i això, sembla que els seus desitjos de dedicar un potent homenatge a la mare es veuran aigualits, i no només per l'actual mala relació entre ells. L'allargament de les restriccions per controlar la pandèmia del coronavirus, que al Regne Unit limiten els convidats a l'aire lliure a 30 i a l'interior a 6, farà que vegin molt limitades les seves intencions. No obstant això, per compensar la retallada n'hi haurà una segona edició al setembre, en què sí que hi podran anar els que ara en quedin fora.

L'estàtua, obra d'Ian Rank-Broadley, arriba amb quatre anys de retard. L'artista, que també s'ha encarregat de plasmar la cara de la reina Elisabet II a les monedes del país, ha hagut d'esperar des del 2018 per veure com es col·locava en un lloc públic, perquè quan la va acabar va coincidir que es casaven els ducs de Sussex i des de palau no van voler que res eclipsés la força propagandística de l'enllaç reial. L'última vegada que es van veure Enric i Guillem, enfrontats per l'agressiva sortida del primer de la família reial britànica, va ser pel funeral del seu avi patern, el duc d'Edimburg, a l'abril. Segons alguns mitjans britànics, Enric ja seria a Londres per poder assistir a l'acte.

Els ducs de Cambridge en un acte oficial
stats