Conflicte
Gent 01/07/2022

Lena Headey ('Joc de trons'), demandada per la seva antiga agència per l'impagament d'1,5 milions

Els agents reclamen la comissió acordada d'un 7% pels seus projectes

ARA
2 min
Lena Headey a 'Joc de trons'

Los AngelesL'actriu britànica Lena Headey, coneguda per haver interpretat Cersei Lannister a Joc de trons, ha estat demandada per la seva agència de representació, YMU, per suposats impagaments de comissions que comportarien una compensació d'1,5 milions de dòlars, segons va avançar aquest dijous el mitjà especialitzat Variety.

Segons la versió d'aquesta agència, abans coneguda com a Troika, el deute de l'estrella de Joc de trons es basa en el fet que els agents no haurien percebut la comissió del 7% acordada amb la intèrpret en diversos dels seus projectes. En concret, li exigeixen 650.000 dòlars per la sèrie Rita (2020) –que no es va arribar a emetre mai–, 300.000 pel film Nine bullets (2022) i, almenys, 500.000 per la nova cinta Thor: love and thunder (2022), per a la qual Headey va gravar diverses escenes però on finalment no apareix.

Headey ha al·legat que havia d'interpretar la protagonista de Rita, però que els termes del contracte van canviar perquè cap televisió o plataforma va voler adquirir la sèrie després de rodar l'episodi pilot.

Headey es va incorporar a l'agència Troika el 2005 perquè el seu representant personal, Michael Duff, era un dels seus fundadors i treballaven junts a Lou Carl Associates. El 2018 l'accionariat de Troika va canviar de mans i l'agència va ser batejada com a YMU, i tant Duff com Headey van decidir abandonar-la.

En aquest sentit, l'actriu argumenta que mai va signar un contracte formal amb Troika, sinó que les dues parts actuaven en funció d'un acord verbal basat en les condicions establertes quan estava representada per Lou Carl Associates. Per la seva banda, YMU manté que ha de rebre una indemnització pel suposat incompliment de contracte per part de Headey, a més d'exigir que se li abonin els costos derivats i els interessos de tot el procés legal.

stats