Gent 03/11/2021

Macaulay Culkin i Jared Leto, models de la col·lecció de Gucci que recupera el Hollywood clàssic

La firma va presentar la nova proposta des del Passeig de la Fama de Los Angeles

2 min
Macaulay Culkin, a la presentació de la col·lecció Love Parade, de Gucci

Un homenatge al Hollywood clàssic des del cor de Los Angeles. La firma Gucci, liderada pel dissenyador italià Alessandro Michele, va tallar ahir Hollywood Boulevard, l'artèria de Los Angeles que només s'atura pels Oscars, per presentar la seva nova col·lecció, Love Parade, un homenatge al cinema dels anys d'Elizabeth Taylor i Rita Hayworth. El setè art era la inspiració dels dissenys, i també va estar damunt de la passarel·la a través de l'aparició estel·lar d'actors reconvertits en models, com Macaulay Culkin i Jared Leto, que precisament està a punt d'estrenar la pel·lícula House of Gucci, sobre l'assassinat de Maurizzio Gucci, conseller delegat de la firma de luxe.

La nova col·lecció de Gucci és un homenatge al Hollywood clàssic.
Un altre dels dissenys.

Durant la desfilada, en la qual les models sortien de l'icònic teatre xinès de Hollywood Boulevard, es van poder veure propostes que reinventen el glamur del cinema clàssic –s'hi poden identificar looks inspirats en la Cleopatra d'Elizabeth Taylor, per exemple– i en les quals no van faltar plomes i lluentons. "La meva mare treballava a la indústria del cinema com a auxiliar de producció. Recordo, amb tot luxe de detalls, les històries que m'explicava d'aquella fàbrica de somnis; la pal·lidesa d'alabastre de Marilyn Monroe i la seva veu diàfana; els guants negres de setí de Rita Hayworth i els cabells sedosos de Veronica Lake; l'encant captivador de Rock Hudson, i el poder transformador de Kim Novak. Tot sonava a conte de fades", ha explicat Michele sobre el tema de la nova col·lecció, corresponent a la primavera-estiu del 2022.

El dissenyador, que ha volgut homenatjar el llegat de la seva mare, ha barrejat el Hollywood clàssic amb elements de la moda dels anys 70. Així, els abrics de pell de les grans dives dels 70 es barregen amb colls de camisa disco, ulleres de sol oversize –com les que van lluir Culkin i Leto a la passarel·la i barrets de cowboy. Els looks que va presentar Michele no desentonarien en una actuació de Harry Styles, que ha sigut imatge de la marca en diverses ocasions, o de Maneskin, el grup italià que va guanyar l'última edició d'Eurovisió i que van ser convidats destacats de la presentació de Gucci.

El glamur també va fer acte de presència al front row de la desfilada. Entre els convidats a la presentació es va poder veure Billie Eilish, Diane Keaton, Serena Williams, Olivia Wilde, Miley Cyrus, Gwyneth Paltrow i Dakota Johnson. També va assistir a la desfilada Salma Hayek, acompanyada del seu marit, François-Henri Pinault, propietari del grup de luxe Kering, del qual forma part Gucci.

Jared Leto desfilant per a Gucci.
stats