Cor

Un mal any per a Inés Arrimadas: trenca amb la política i amb el marit

La parella va intentar remuntar la crisi traslladant-se a Jerez de la Frontera

2 min
Inés Arrimadas i Xavier Cima

BarcelonaNo és un any fàcil per a Inés Arrimadas. Després d'abandonar la política pels pèssims resultats de Ciutadans a les eleccions del 28 de maig, ara se separa definitivament del que ha estat el seu marit durant sis anys, Xavier Cima. La primavera passada ja van transcendir els rumors de crisi de parella que els dos polítics estaven vivint i per això van decidir començar una nova etapa abandonant Barcelona i traslladant-se a Jerez de la Frontera, la ciutat natal d'Arrimadas. Però, finalment, no han aconseguit superar les diferències de parella.

Per bé que al juliol l'advocada de 42 anys s'afanyava a esvair els rumors de separació compartint una foto a Instagram amb el que llavors era el seu marit, el final de la relació ha acabat arribant. Després de donar-se una nova oportunitat compartint l'estiu junts, al setembre l'exlíder de Ciutadans i l'exdiputat de Convergència i Unió van comunicar als amics que havien decidit posar fi a la relació sentimental.

Precisament ha estat aquest cercle més pròxim el que ha volgut matisar als mitjans que, tot i agafar camins separats, el vincle entre ells és bo perquè la decisió ha estat consensuada. "Van patir una crisi molt forta quan Ciutadans va començar el seu particular ensorrament i es van mudar amb molta il·lusió, però no ho han aconseguit", ha declarat a El Mundo un dels amics de la parella. La notícia no ha trigat a transcendir perquè tant Arrimadas com Cima han mantingut una normalitat aparent pel fet que tots dos continuen vivint a Jerez, encara que en domicilis diferents.

Els polítics de formacions sovint oposades es van conèixer al Parlament de Catalunya en moments laborals diferents. Mentre ella agafava rellevància política, ell en quedava al marge. Concretament, l'empresari va tancar la seva etapa com a diputat de Convergència i Unió el 2015 i, un any després, també es desvinculava de la regidoria a l'Ajuntament de Ripoll. En canvi, aleshores Inés Arrimadas se situava al capdamunt de l'actualitat política com a cap de l'oposició al Govern de Carles Puigdemont. Va ser el 2017 que van convertir-se en marit i muller, uns anys abans de ser pares de l'Álex, de 3 anys, i del Marc, d'1 any.

Ara mateix els expolítics han intentat que la separació afectés com menys millor la seva tasca com a pares i el fet que tant Arrimadas com Cima visquin a Jerez de la Frontera ha facilitat que els nens passin temps amb tots dos. De fet, fonts pròximes a la parella han afirmat que fins i tot "fan plans junts i van al parc amb els nens com a bons amics".

stats