Gent 20/11/2022

Maluma deixa a mitges una entrevista per una pregunta sobre els drets humans a Qatar

El cantant colombià s'enfada quan li qüestionen la idoneïtat d'actuar al Mundial

2 min
Maluma fa el salt al cinema

BarcelonaEn els últims dies diversos artistes han rebutjat actuar al Mundial de Qatar a causa de les vulneracions dels drets humans al país. Hi ha un cantant, però, que no ha tingut cap problema en participar en l'esdeveniment esportiu: Maluma. A més d'acceptar la invitació de Qatar, el colombià sembla que no està disposat a acceptar crítiques per actuar en un país que no respecta els drets humans. Ho ha deixat clar abandonant una entrevista a mitges arran d'una pregunta sobre aquesta qüestió.

Durant una entrevista amb la televisió israeliana Kann, tal com es pot veure al vídeo adjunt a continuació, el periodista Moav Vardi li pregunta a Maluma si sent còmode cantant en un país on les violacions dels drets humans són habituals. "Shakira i Dua Lipa s'han negat a formar part d'aquesta Copa del Món a causa del mal historial qatarià en matèria de drets humans. Òbviament, la gent es pregunta: «Maluma, no tens problemes amb la violació de drets humans en aquest país?»", demana el periodista. El colombià defensa que és una qüestió que ell no pot resoldre. "Només he vingut aquí per gaudir de la vida, el futbol i la festa del futbol. No és una cosa en la qual m'hagi d'involucrar. Estic aquí disfrutant de la música i la vida bonica, i també jugant a futbol", diu.

Davant una resposta tan vaga, el periodista insisteix en assenyalar que el públic podria pensar que està blanquejant la política de Qatar. El cantant, molt molest, es nega a contestar i pocs segons després es treu el micròfon, s'aixeca i abandona l'entrevista. A més, acusa l'entrevistador de ser un maleducat. El periodista, resignat davant l'actitud de Maluma, recorda al cantant que la pregunta que li ha fet és d'interès del públic.

Tot i que s'ha posat molt el focus en els artistes que han rebutjat actuar a Qatar, el cert és que hi ha un bon grapat de cantants que han acceptat participar en el Mundial de futbol. A més de Maluma, una altra de les estrelles internacionals que hi actuarà és el britànic Robbie Williams, que en les últimes hores ha defensat la seva decisió. L'exmembre de Take That assegura que no cantar a Qatar seria "hipòcrita". "No accepto cap mena d'abús enlloc, però si no poguéssim actuar en tots els països que no respecten els drets humans, no podria actuar ni a la meva cuina", diu el cantant d'Angels.

El cartell musical del Mundial de Qatar també inclou J. Balvin, Black Eyed Peas, David Guetta, Nicki Minaj, Craig David i Omar Montes, entre d'altres.

stats