Shakira fa oficial que no actuarà al Mundial de Qatar

La cantant colombiana assegura que els rumors sobre la seva participació són falsos

2 min
Hisenda acusa  de frau novament  Shakira

BarcelonaDesprés de setmanes de rumors, Shakira ha fet sortir de dubtes els seus fans: no actuarà al Mundial de futbol de Qatar. L'entorn de la cantant colombiana ho ha confirmat a l'agència Efe. A més, l'equip de Shakira ha remarcat que tot el que s'ha publicat fins ara sobre una suposada participació de la cantant en alguna cerimònia del polèmic Mundial s'ha basat en rumors i en informacions no oficials. Així doncs, la colombiana no apareixerà ni a la inauguració de l'esdeveniment esportiu, que arrenca diumenge, ni en cap altre moment de la cita.

Amb la seva negativa, Shakira se suma a una llarga llista d'artistes que han rebutjat participar a causa de la vulneració de drets que es viu a Qatar. Una de les cantants que ha estat més taxativa a l'hora de denegar qualsevol mena d'invitació del govern qatarià ha estat Dua Lipa. En una story d'Instagram, la cantant britànica d'origen albanokosovar va explicar que en cap moment ha negociat una actuació al Mundial de Qatar. A més, afegia que només visitarà el país quan el govern respecti els drets humans de totes les persones, tal com va prometre quan va ser nomenat amfitrió de la competició esportiva. Els motius ètics també van ser la causa que va fer que Rod Stewart rebutgés més d'un milió de dòlars per actuar a l'esdeveniment. "No em semblava correcte anar-hi", afirmava en una entrevista al Sunday Times.

Vinculació amb el món de l'esport

Tot i que ha anunciat que no estarà al Mundial de Qatar, la música de Shakira ha estat lligada en els darrers anys a diversos grans esdeveniments esportius. Les seves cançons han sonat a tres Copes del Món. En aquest sentit, la seva actuació més recordada és la que va tenir lloc al Mundial de Sud-àfrica, que va servir per fer conegut a tot el món el seu popular Waka Waka. Aquell Mundial, celebrat el 2010, no només va ser l'origen d'un dels seus grans hits, sinó que també va ser on va començar la seva relació amb Gerard Piqué, de qui es va separar oficialment aquest juny i amb qui acaba d'arribar a un acord per la custòdia els seus dos fills. L'últim cop que Shakira va actuar en un Mundial va ser el 2014, quan va participar en la clausura de la Copa del Món celebrada al Brasil. Llavors va actuar a l'estadi de Maracaná al costat del cantant i compositor Carlinhos Brown.

A més d'actuar a tres Copes del Món, una de les grans fites professionals de Shakira va ser la seva actuació a la Super Bowl del 2020 al costat de Jennifer Lopez. Una performance que és considerada com una de les millors que s'han vist mai a la gran final del futbol americà, tot un macroesdeveniment esportiu d'àmbit planetari.

En els últims mesos, Shakira no ha deixat d'aparèixer als titulars dels mitjans de comunicació, ja sigui pels seus problemes amb Hisenda o per la seva separació de Piqué. La negativa a actuar al Mundial de Qatar li permet allunyar-se d'un esdeveniment que està envoltat de polèmica i que pot afectar la imatge pública dels artistes que hi decideixin participar.

stats