Gent 03/03/2022

Marilyn Manson demanda Evan Rachel Wood per difamar-lo quan el va acusar públicament de violació

L'actriu, de 34 anys, va acusar el cantant d'haver abusat d'ella durant el videoclip de 'Heart-shaped glasses'

2 min
Marilyn Manson

BarcelonaEl músic Marilyn Manson, de 53 anys, ha demandat la seva exparella i actriu Evan Rachel Wood per presumptament difamar-lo quan el va acusar de violació. Manson va registrar aquesta denúncia als jutjats de Los Angeles tot just dues setmanes abans que la plataforma HBO estreni la sèrie documental Phoenix rising, en què l'actriu relata la seva turbulenta relació amb el cantant, a qui ha acusat de violar-la durant l'enregistrament del videoclip Heart-shaped glasses. El músic, que va negar els fets, ha respost a aquestes denúncies amb una demanda en què acusa Wood i una col·laboradora seva, Ashley Gore, de "reclutar, coordinar i pressionar" altres dones perquè testifiquin contra ell.

Segons Manson (el nom real del qual és Brian Warner), les dues dones van escriure una carta en què es feien passar per un agent de l'FBI que estava investigant el músic. Aquesta missiva hauria pressionat els receptors perquè demandessin Manson i, a més, facilitava un suposat "guió" amb una llista de delictes que havien de narrar a les autoritats. Tot i això, d'acord amb la cadena NBC, que ha tingut accés a aquest document, l'escrit a què es refereix el músic no inclou el logotip de l'FBI i presenta Wood com a "testimoni clau" d'una investigació criminal cap a una "figura pública molt coneguda".

L'actriu Evan Rachel Wood

El documental, que HBO estrenarà d'aquí dues setmanes, repassa les acusacions contra Manson i segueix la campanya que Wood i Gore van dur a terme perquè Califòrnia aprovés una llei que ampliava les proteccions a les víctimes de delictes sexuals, coneguda com a Phoenix Act. Aquesta producció es va presentar a principis d'aquest any al Festival de Sundance i va acaparar titulars perquè Wood acusa Manson de violar-la davant les càmeres d'un rodatge.

"Parlem d'una escena de sexe simulada, però una vegada que les càmeres van començar a gravar, va començar a penetrar-me de debò. Mai no hi havia accedit. Va ser un complet caos. No em vaig sentir segura. Ningú tenia cura de mi. Va ser una experiència realment traumatitzant", explica a la cinta. L'advocat del músic, Howard King, va negar les acusacions. Però la revista Rolling Stone va publicar un reportatge en què treballadors del rodatge asseguraven que van arribar a cancel·lar-lo per les incòmodes escenes de sexe i les contínues discussions entre Manson, els productors i membres de l'equip.

Per la seva banda, l'any passat la policia de Los Angeles va obrir una investigació contra Manson després de les denúncies de Wood i quatre dones més. Entre elles hi havia l'estilista Love Bailey, que va dir a les xarxes socials: "Quan algú com Marilyn Manson t'apunta amb una pistola al cap, és hora de parlar".

stats