Gent 20/04/2021

Matthew McConaughey avantatjaria el governador de Texas en intenció de vot

Segons un sondeig fet per la Universitat de Texas, un 45% dels votants registrats triarien l'actor

2 min
McConaughey torna a insinuar que vol fer el salt a la política

BarcelonaL'actor Matthew McConaughey podria sumar-se a la tradició de Ronald Reagan, Arnold Schwarzenegger i Donald Trump d'aprofitar la fama en el món de l'espectacle per emprendre una carrera política, en aquest cas com a governador de Texas. De moment les enquestes estan a favor seu. Un sondeig fet per la Universitat de Texas per al diari The Dallas Morning News assenyala que el 45% dels votants registrats donarien el seu vot a McConaughey, mentre que només el 33% votarien pel governador actual, el republicà Gegg Abbott. Entre els votants conservadors el 56% han indicat que votarien per Abbott i el 30% per McConaughey.

Aquesta dada, juntament amb el fet que el 66% dels votants demòcrates i el 44% dels independents enquestats s'inclinen per McConaughey, podria temptar l'actor a postular-se com a candidat del Partit Demòcrata. Per aconseguir aquesta reacció dels votants tot el que McConaughey, de 51 anys, ha hagut de fer és especular en un podcast publicat al març sobre quin és el rumb de la seva vida. "Estic considerant-ho altra vegada", va dir l'actor, premiat amb l'Oscar, després que l'amfitriona del podcast, Rania Mankarious, esmentés la possibilitat d'una candidatura. "Crec que tinc algunes coses per ensenyar i compartir. Quin és el meu paper de lideratge? Quin és el meu paper en el pròxim capítol de la meva vida en el qual estic entrant?", va afegir l'artista.

McConaughey amb dos expresidents dels EUA

McConaughey ja havia especulat amb la idea d'una candidatura política en les eleccions del novembre passat, però va rebutjar aquesta opció durant una participació al programa televisiu The Late Show amb Stephen Colbert. L'actor de Dallas Buyers Club (2013) i Interstellar (2014) no ha explicat públicament la seva filiació partidista, si és que en té, i les seves idees polítiques han confós els que li segueixen la pista. Abbott, per la seva banda, va ser triat governador el 2014 i reelegit el 2018. A Texas no hi ha límits per a la reelecció de governador i Abbott encara el seu pròxim desafiament a les urnes el novembre del 2022.

El febrer del 2017 McConaughey va instar la ciutadania a acceptar Trump com a president, però més tard el seu agent publicitari va sortir a recordar que aquests comentaris havien precedit la investidura presidencial de Trump, és a dir abans que moltes de les polítiques de Trump es coneguessin. L'actor, que alguna vegada ha qualificat l'esquerra d'"arrogant", ha suggerit que és un centrista, cosa que potser no atreuria gaire els votants independents de Texas, encara que ara l'enquesta li sigui favorable.

stats