Gent 01/03/2022

Meghan i Enric, premiats per la seva lluita per la igualtat racial

El seu suport a la comunitat negra els ha valgut el reconeixement de l'associació nord-americana NAACP

2 min
Meghan i el príncep Enric a la gala de lliurament dels premis NAACP

BarcelonaEls ducs de Sussex han recollit a Los Angeles el Premi del President de l'Associació Nacional per a l'Avanç de la Gent de Color (conegut com a NAACP per les seves sigles en anglès). En la seva primera aparició pública d'enguany, Meghan Markle i Enric d'Anglaterra han estat reconeguts “per haver escoltat junts la crida de la justícia social i haver-se unit a la lluita per la igualtat tant als Estats Units com a la resta del món”, explica un comunicat difós pel president de l'associació. "No només continuen predicant amb el seu exemple, sinó que també inspiren la pròxima generació d'activistes", ha dit l'advocat i activista Derrick Johnson, president de l'ens. Entre el públic hi havia actrius com Zendaya, Tracee Ellis Ross o la cantant Jennifer Hudson, que també va ser guardonada.

Els ducs van oferir un discurs que va començar recordant els ciutadans d'Ucraïna, “que necessiten urgentment el suport continuat de la comunitat global”, va expressar el fill de Lady Di. Markle, per la seva banda, va voler recordar com els va marcar la mort de George Floyd a mans de la policia. “Per a l'Amèrica negra aquells 9 minuts i 29 segons transcendeixen el temps, invoquen segles de ferides sense curar. En els mesos que van seguir, mentre el meu marit i jo parlàvem amb la comunitat dels drets civils, ens vam comprometre personalment i des de la nostra organització, Archewell, a il·luminar aquells que estan promovent la justícia racial i el progrés”, va expressar l'actriu retirada.

Alguns dels premiats de la jornada per NAACP

Markle, que va destacar la presència de la seva mare, Doria Ragland, entre el públic, va defensar també que “aquesta és l'era del moviment de la justícia digital” i va anunciar que a través d'Archewell donaran suport a NAACP. “Volem traduir els esforços vitals dels que ens van precedir als desafiaments moderns que tenim al davant”, va expressar la duquessa de Cambridge. Enric, a més, va afegir que aquesta lluita per la igualtat de les persones negres és l'objectiu a què volen dedicar les seves vides. “Vinc d'un ambient molt diferent del de la meva increïble dona, però les nostres vides es van unir per un motiu. Compartim el compromís d'una vida de servei, la responsabilitat d'enfrontar-nos a la injustícia i la creença que sovint els oblidats són aquells a qui és més important escoltar”, va assegurar.

Aquesta aparició pública de la parella arriba vuit mesos després que neixi la seva segona filla, Lilibet Diana. Per a l'ocasió, Markle es va posar un vestit blau signat per Christopher John Rogers, creador afroamericà de Louisiana però establert a Nova York. A banda d'altres celebritats dels EUA, ha confiat en ell Kamala Harris, que el va escollir per a la seva cerimònia d'investidura.

Els ducs de Cambridge amb els seus dos fills, Archie i Lilibeth
stats