Judici mediàtic
Gent 20/07/2022

Una metgessa assegura que Luis Lorenzo i la seva dona li demanaven medicaments amb ketamina per a la seva tieta

La doctora explica al jutjat que li demanaven aquests fàrmacs sense la possibilitat de visitar la tieta de l'actor, morta en estranyes circumstàncies

3 min
Luis Lorenzo en una escena de 'La que se avecina' al costat de Jordi Sánchez

BarcelonaUna metgessa va declarar ahir davant la jutgessa que investiga la mort de María Isabel Suárez, tia política de l'actor Luis Lorenzo, que li va receptar medicaments a petició d'Arancha Suárez, la neboda de la difunta i parella de l'actor, que era qui l'acompanyava a les consultes. Segons han informat a Efe fonts de l'acusació, la doctora, que va ser qui va signar el certificat de defunció, ha manifestat que, malgrat no haver atès mai la dona gran, Arancha Suárez li va sol·licitar que li receptés un medicament que contenia ketamina.

Per la seva banda, fonts de la defensa de la parella investigada han precisat a Efe que els metges han assegurat que sempre van complir el protocol i que la medicació receptada estava d'acord amb les necessitats de la dona gran, que sempre va ser atesa al servei públic de salut excepte en una de les ocasions. El jutjat d'instrucció número 9 de la localitat madrilenya d'Arganda del Rey manté com a investigats l'actor i la seva parella, presumptament per haver enverinat María Isabel el 28 de juny del 2021 al domicili de la parella a Rivas Vaciamadrid.

La jutgessa també ha decidit imputar la dona que va tenir cura de la dona gran els últims mesos de la seva vida. L'anciana anava a diversos centres mèdics, tant a Astúries com a Madrid, on sempre anava acompanyada per la seva neboda Arancha. Entre aquests, hi havia els centres d'atenció primària de les localitats de Rivas Vaciamadrid i de San Blas, així com una clínica privada. Segons han subratllat les fonts de l'acusació, els metges que la van atendre no coneixien els diferents medicaments que receptaven a la víctima la resta de facultatius.

Diagnòstic d'Alzheimer

Va ser a la clínica privada on li van diagnosticar un principi d'Alzheimer i li van receptar una medicació d'acord amb aquesta malaltia. Tot i això, el metge que feia anys que la tractava a Astúries, on normalment residia, ha explicat davant la jutge que es va estranyar en veure la medicació que estava prenent i que li va demanar cita amb un geriatre perquè ho valorés. Aquest especialista li va retirar el fàrmac per a l'Alzheimer perquè va considerar que no li feia cap falta. En tornar a Madrid va ser atesa de nou per un neuròleg i li van receptar la mateixa medicació que li havien retirat a Astúries, en aquella ocasió, per un Alzheimer "greu i important", segons han explicat les mateixes fonts. Els metges han explicat que a partir del 6 de juny del 2021, vint-i-dos dies abans de morir, no van tornar a veure l'anciana, i que tan sols van rebre trucades de la seva neboda per renovar la medicació.

Per la seva banda, el lletrat Francisco Pérez, que defensa Luis Lorenzo i Arancha Suárez, ha indicat a Efe que el metge que va atendre María Isabel a Astúries li va retirar la medicació per a l'Alzheimer perquè és una medicació que, pel seu preu, no sol assumir la sanitat pública. Tot i això, ha explicat que aquest diagnòstic va ser confirmat posteriorment pels professionals de la sanitat pública que la van atendre a Madrid. Aquest lletrat ha afegit que dimarts també va declarar el notari davant del qual els investigats van canviar el testament de la difunta, i va explicar que va acceptar la modificació perquè va valorar que estava lúcida.

Més endavant, una altra vegada que la van portar davant seu, es va negar a que l'anciana firmés una ampliació de poders perquè el seu estat havia empitjorat. "Serien els primers maltractadors de la història que portarien tant al metge la seva víctima", argumenta l'advocat.

stats