Corona britànica

Carles III torna als actes oficials i desmenteix les notícies falses sobre l'empitjorament de la seva salut

El rei d'Anglaterra ha estat distingit amb el títol d'ambaixador de la recerca pel càncer al Regne Unit

2 min
El retorn de Carles III als actes oficials

BarcelonaCarles III ha reaparegut aquest matí després de gairebé tres mesos apartat dels assumptes reials pel càncer que li va ser diagnosticat. El primer acte oficial ha estat, precisament, la visita a un centre hospitalari de Londres especialitzat en la investigació oncològica, on ha rebut la distinció d'ambaixador de la recerca pel càncer al Regne Unit. En la visita també l'ha acompanyat la reina Camil·la, que en els últims mesos s'ha encarregat de substituir el seu marit en bona part dels actes de la Corona.

El rei no ha canviat gaire d'ambient quan ha passejat pels passadissos del centre oncològic Macmillan del University College Hospital de Londres. Però, tot i l'anunci que va fer el 5 de febrer sobre el càncer que pateix, han estat el seu bon to i la mobilitat que s'espera d'algú de la seva edat els protagonistes de la visita que ha començat a les 11 del matí en horari anglès.

Carles III i Camil·la visitant el centre oncloògic de Londres de l'Hospital Macmillan.
Carles III i Camil·la visitant el centre oncloògic de Londres de l'Hospital Macmillan.

A part de la visita als diferents espais de tractament i la salutació al personal de l'hospital i als pacients que estan seguint un tractament similar al seu, l'acte pretenia ser un gest més en la seva estratègia comunicativa com a propulsor reial de la transparència i la rellevància dels diagnòstics precoços. A més, la visita ha culminat amb la distinció de l'Hospital Macmillan a Carles III com a ambaixador de la recerca pel càncer al Regne Unit.

Carles III i Camil·la en el primer acte oficial després del diagnòstic de càncer.

La visita hospitalària ha tingut una cobertura extensa no només pel retorn del rei, sinó també com a prova empírica del seu benestar. D'aquesta manera, també s'han esvaït les notícies falses sobre l'empitjorament de l'estat de salut de Carles III que alguns mitjans internacionals van publicar. Algunes capçaleres sensacionalistes, com The New York Post o Page Six, van anar més enllà i no només van especular sobre el seu estat de salut, sinó també sobre la preparació del Palau de Buckingham per l'activació de Menai Bridge, el codi que faria engegar l’operació del funeral i la posterior coronació del successor de la Corona.

stats