Maltractament als treballadors
Gent Monarquies 05/10/2022

Una dona espanyola es va colar al castell de Windsor només dient que era la promesa del príncep Andreu de York

És una dona espanyola d'uns 40 anys a qui ningú li va preguntar la seva identitat, que tampoc es va consultar al fill de la reina Elisabet II

2 min
La justícia salva el príncep Andreu

BarcelonaUna dona espanyola d'aproximadament quaranta anys va aconseguir entrar als terrenys de la Royal Lodge, la residència del príncep Andreu al castell de Windsor. Lluny de ser una experta en introduir-se en propietats privades altament protegides, la dona va haver de pronunciar només unes paraules màgiques: "Soc Irene de Windsor, la promesa del príncep Andreu". Al dir això, els agents de seguretat li van obrir la porta perquè accedís a la zona privada d'aquest castell, que dona nom a la família reial britànica.

Aquest escàndol de seguretat, que va tenir lloc a l'abril, ha transcendit aquest cap de setmana perquè Philip Grindell, fundador de l'empresa de seguretat Defuse i antic policia de Scotland Yard, ha participat en unes conferències relacionades amb el seu àmbit laboral, en què va compartir anècdotes molt sucoses sobre la seva relació professional amb el príncep Andreu. Amb una extensa trajectòria com a responsable de dispositius de protecció per a polítics i membres de la reialesa al Regne Unit, Grindell va explicar que aquesta negligència en seguretat es deu al "terror" que sempre infligeix Andreu als seus subordinats, tal com ha recollit la premsa britànica.

Quan la dona es va presentar a l'accés al Royal Lodge, ningú no es va atrevir a preguntar-li directament al príncep si era realment qui deia ser. "El príncep Andreu és un gra al cul. Si has treballat alguna vegada amb ell ja saps que és una persona desagradable. El personal de seguretat estava aterrit, ningú li va voler preguntar directament si esperava visita", va assenyalar l'expert en seguretat.

I no és l'únic. Un altre expert participant a la fira Segurity Expo de Londres d'aquest cap de setmana va rememorar anècdotes molt similars pel que fa al duc de York i les seves acompanyants. "Quan me'n vaig assabentar de seguida vaig pensar que la gent de seguretat es trobava en la mateixa posició que jo fa 20 anys. Tots estàvem massa espantats per preguntar-li sobre les seves acompanyants. Ens acostumava a renyar durament si les aturàvem a la porta", va dir Paul Page, membre de la policia metropolitana de Londres que està especialitzat en la seguretat de la família reial.

La intrusa va ser detinguda per un dels empleats de palau que la va veure passejant pels jardins amb un mapa turístic que s'havia tret de la bossa. Tot i que només volia visitar aquest espai reservat i no tenia males intencions, ha transcendit que portava un mosquetó a la bossa per autodefensar-se. En total, i abans de ser interceptada, va estar 40 minuts passejant lliurement per l'àrea privada del castell sense que ningú la parés.

stats