Escàndol

Froilà, desallotjat d'una sauna ‘after’ on la policia va trobar cocaïna rosa

El net gran del rei emèrit hauria sortit de festa a Madrid després de passar uns dies a Abu Dhabi amb el seu avi

2 min
Froilà de Marichalar i Borbó

BarcelonaLa Policia Municipal de Madrid va desallotjar un after il·legal per excés d'aforament i, a més de diverses drogues, hi va trobar un parent dels reis d'Espanya: el net gran del rei emèrit, Felip Joan Froilà de Marichalar de Borbó, segons han confirmat a Efe avui fonts del cos policial. La batuda al local es va fer cap a les vuit del matí de diumenge, al carrer d'Ourense, després que diversos veïns es queixessin del soroll que sortia de l'establiment.

El local té una llicència de sauna, encara que habitualment opera com un after que obre a altes hores de la matinada. Quan hi van arribar, els agents hi van trobar centenars de joves, alguns menors d'edat, consumint alcohol, drogues com cocaïna rosa i fumant en catximba. En concret, a dins hi havia 229 persones, tot i que l'aforament màxim és de 99. A les cabines o reservats vip, per a dues persones, hi havia entre 10 i 20 joves, mentre que a la sala principal n'hi havia 179.

A més, els reservats només tenen una porta que s'obre cap a dins, un risc d'incendi afegit tenint en compte que a dins es fumava. Els agents van identificar els clients, inclòs Froilà de Marichalar i de Borbó, fill de la infanta Elena i net de Joan Carles I. A part de confiscar diverses dosis de substàncies estupefaents, també van requisar un ganivet a un dels joves.

Els policies van sol·licitar el suport de les Unitats Centrals de Seguretat (UCES) per desallotjar el local, al qual se li va aixecar una acta d'inspecció per estar exercint una activitat diferent de l'autoritzada, presència de menors i excés d'aforament. Aquest no és el primer cop que Froilà és notícia per qüestions relacionades amb la delinqüència. Segons diversos mitjans, al novembre va participar en una baralla amb navalles a Madrid en la qual un amic seu va acabar ferit amb arma blanca. Després també va protagonitzar un accident de trànsit amb la seva germana Victòria Frederica que, presumptament, haurien tapat els agents de policia que els fan de guardaespatlles.

Precisament per tots aquests escàndols i la mala premsa que causen a la monarquia, Froilà ha marxat a viure a Abu Dhabi amb el seu avi, el rei Joan Carles, que també viu allà pels escàndols que, al seu torn, ha protagonitzat. Per ara, segons Semana, hi ha fet una curta estada que just ha trencat per anar a Madrid uns dies –i sembla que va decidir celebrar-ho sortint de festa– fins que torni cap a Abu Dhabi.

stats