Salut
Gent Monarquies 09/02/2023

La reina Margarida de Dinamarca se sotmetrà a una "important" operació aquest febrer

La monarca danesa, de 82 anys, serà operada en un hospital públic del seu país

2 min
La reina Margarida de Dinamarca

BarcelonaLa reina Margarida II de Dinamarca, de 82 anys, se sotmetrà a finals de febrer a una "important" operació d'esquena que la mantindrà de baixa durant un temps no especificat, ha informat la Casa Reial danesa. "Sa majestat s'ha vist afectada durant un llarg període per problemes a l'esquena, i la situació ha empitjorat els últims temps. Després de consultar amb els experts del Rigshospitalet, la reina ha decidit passar per una operació d'esquena important", detalla el comunicat reial.

L'operació serà realitzada en aquest hospital públic de Copenhaguen el 22 de febrer, on Margarida II quedarà ingressada posteriorment. La monarca danesa haurà de sotmetre's a continuació a un procés de recuperació “llarg”, que en algú de la seva edat no saben fins quan podrà durar. "Això significa que una sèrie de punts del programa oficial del futur més immediat seran ajornats, cancel·lats o assumits per altres membres de la família reial", conclou el text.

La reina ja va haver de cancel·lar a principis de mes la seva assistència a la inauguració d'una exposició al Museu Nacional de la capital danesa i ha suspès les seves vacances d'hivern a Noruega, previstes per a la setmana que ve. Margarida II, que el 2022 va fer cinquanta anys al tron, és la monarca europea que fa més temps que és al poder, després de la mort fa uns mesos de la reina Elisabet II d'Anglaterra.

Margarida de Dinamarca va ser el gener del 2021 la primera reina que es va posar la vacuna contra el coronavirus, tal com va informar la casa reial danesa en un comunicat oficial aleshores. "Sa majestat la reina va ser vacunada divendres contra el covid-19. La reina tornarà a ser vacunada d'aquí tres setmanes", deia l'escrit, divulgat a través de les xarxes socials. La reina, que no va celebrar els 80 anys el 16 d'abril amb cap esdeveniment públic especial –com sol ser habitual– arran de la pandèmia, va rebre la vacuna precisament perquè forma part d'aquest grup de risc. Tot i que no hi va haver cap festa pública per celebrar l'efemèride reial, molts ciutadans del país sí que van sortir a la finestra aquella jornada per dedicar-li un aplaudiment.

stats