De vacances

Tu a Sanxenxo i jo a Palma

La família reial espanyola ha començat aquesta setmana les vacances al castell de Marivent de Mallorca, tot just quan Joan Carles ha aterrat a Galícia

3 min
La Família Reial de vacances a Mallorca

BarcelonaLes vacances són moments de distracció i de trobades familiars, però en un clan no convencional la cosa sempre és més complicada. El cap de setmana passat Joan Carles va fer els sis mil quilòmetres que hi ha des d'Abu-Dabi fins al seu exregne. L'estratègia, en lloc d'aglutinar, va acabar sent una reacció de pols oposats que va catapultar el rei Felip fora de la Península, concretament a l'illa major de les Balears. Però aquest no és l'únic moviment que hi ha hagut a la casa reial dins del continent europeu, on cada membre activa les seves prioritats a conveniència.

Ara bé, si hi ha una cosa que uneix pare i fill és la nàutica. Aquest cap de setmana tots dos han compartit afició per les regates marines, encara que ni tan sols en el mateix mar: l'actual rei ha navegat pel Mediterrani i l'emèrit, per l'Atlàntic. Concretament, el pare de Felip VI va arribar dimecres a Sanxenxo per competir pel trofeu Hotel Carlos I de Silgar. Allà va ser gratament rebut per la seva família d'acollida, com l'alcalde de la localitat, Telmo Martí; el coordinador del Reial Club Nàutic de Sanxenxo, Carlos Agra, i, sobretot, Pedro Campos, el president del Club Nàutic de Sanxenxo i l'amfitrió de l'excap de l'Estat. Però també una familiar amb qui comparteix consanguinitat va fer una estada en terres gallegues, i fins i tot va competir en la mateixa regata. Es tracta de la infanta Elena, l'única filla que s'ha molestat a anar a veure al seu pare. A més, la sort els va acompanyar fins a tal punt que es van trobar al podi: Joan Carles es va coronar primer a bord del Bribón 500 i la seva filla es va classificar segona amb l'embarcació Alibabá II. Amb la feina feta i després d'un emotiu comiat d'Elena, l'exrei ha retornat a l'orient. Així i tot, ha deixat la representació d'Abu-Dabi en territori espanyol en mans del seu net preferit, Froilà, que des de fa dies se'l veu sortir de festa pel sud de la Península.

Joan Carles, de regata a Sanxenxo.
El rei Felip VI, de regata a Mallorca.

Mentrestant, la reina Sofia ja feia dies que era a la casa de Marivent de Mallorca per preparar-la per a l'estada vacacional –com té per costum des de fa anys–. El següent en arribar a la mansió on estiuegen des de fa exactament 50 anys va ser el seu fill, el rei Felip VI. Després de trobades protocol·làries com la de la presidenta del Govern Balear, Marga Prohens, el rei d'Espanya va poder iniciar durant el cap de setmana l'entrenament de la regata que du el seu nom, la 41a Copa del Rei Mapfre. Per fi diumenge la família es va retrobar per veure l'inici de la competició del marit i pare: Letícia va arribar a Palma acompanyada de la princesa Elionor i la infanta Sofia. En canvi, les agendes de l'actual reina i de l'emèrita no van coincidir. Després d'haver estat deu dies seguits a Mallorca, la reina Sofia va abandonar l'illa aquell mateix dia, perquè l'endemà havia d'assistir a l'acte commemoratiu del 30è aniversari de la mort del rei Balduí de Bèlgica. Així i tot, Sofia va tornar dijous a Marivent per la recepció de la societat civil balear, tal com testimonia una de les fotografies que han transcendit de la família aquests dies.

Mentrestant, la infanta Cristina també ha decidit passar les vacances en unes illes, però en aquest cas les hel·lenes. La germana petita ha prioritzat reforçar els vincles amb la família materna i ha viatjat a l'illa de Spetses amb els seus fills Miquel i Irene Urdangarin. Allà s'ha trobat amb la seva tia, la reina Anna Maria, i amb la princesa Alèxia, amb qui passarà uns dies refrescants al mar Egeu. Així doncs, i amb tot aquest moviment vacacional de la família Borbó, el rei Felip seguirà navegant amb l'embarcació amb nom també d'inspiració grega, l'Aifos –i propietat de l'Armada Espanyola–, fins a aquest dissabte, quan se sabrà el vencedor de la competició.

stats