Cinema

Mónica Cervera: de nominada als Goya a viure al carrer

L'actriu, que viu a Marbella, assegura que no vol tornar al món del cinema

2 min
Monica Cervera

BarcelonaLa interpretació de Mónica Cervera Rodríguez com l'obsessiva i naïf Lourdes a Crimen ferpecto li va valdre el 2005 la nominació al Goya a millor actriu revelació. A partir d’aquest reconeixement públic van arribar-li més propostes de feina per fer d'actriu a la pel·lícula Busco i 20 centímetros, però la seva presència va anar minvant fins a desaparèixer totalment el 2016. Aquest dimecres la revista Semana ha publicat una entrevista amb l'actriu, que viu al carrer com a indigent.

Des de bon inici, Mónica Cervera tenia clar quins eren els seus interessos: va començar a estudiar dansa i art dramàtic de molt petita i el seu talent i enginy per fer somriure l'espectador li va permetre de seguida treballar en curtmetratges de la mà de Ramón Salazar, i amb 26 anys ja va participar a la sèrie de televisió Manos a la obra. A partir d'aquell moment la de Marbella semblava tenir una prometedora carrera professional a la televisió i va fer papers en sèries com La que se avecina i a la pel·lícula Crimen ferpecto. Però el 2016 seria l'última vegada que es posaria davant la càmera per prendre un rumb vital totalment diferent.

L'actriu ha passat de trepitjar la catifa vermella a viure al carrer, concretament en un banc del carrer de la seva ciutat natal, Marbella. "M'han de respectar. Vull que em deixin en pau i viure com jo he escollit viure", és el que diu a l'entrevista concedida a la revista Semana. Encara que té família a la ciutat malaguenya que li han ofert la possibilitat de compartir casa, Cervera ha declinat les seves ofertes i ha demanat respecte per "l'estil de vida" que ha escollit de manera "voluntària".

Segons la capçalera, Cervera es troba en una "situació de vulnerabilitat i oblit", una descripció que encaixa amb l'última publicació que ha fet l'actriu, on se la veu al carrer de nit i visiblement afectada. Així i tot, assegura a la revista que no necessita "res de ningú", i que tampoc té la intenció de reprendre la seva carrera cinematogràfica. "Vaig ser-hi al seu dia, però no vull tornar-hi mai. Estic bé com estic, no vull parlar d'aquell passat", sentencia.

stats