Entre amics
Gent 14/07/2019

Mònica Usart: “Les bones amistats són les que no et jutgen”

"La veritat és que a gairebé tots els grups de WhatsApp on estic ficada em pregunten pel temps que farà", explica la meteoròloga

Selena Soro
2 min
Mònica Usart sopant amb les seves amigues de tota la vida.

BarcelonaA les amistats de la Mònica Usart, difícilment les enxamparàs sense paraigua un dia de pluja o sense jaqueta una nit especialment fresca. És l’avantatge de tenir una meteoròloga al grup que, a més, adora la seva feina. “La veritat és que a gairebé tots els grups de WhatsApp on estic ficada em pregunten pel temps que farà, i no m’importa contestar, és un moment”, assegura Usart.

D’entre totes les seves amistats, hi ha set noies que l’han acompanyada gairebé tota la vida. Són la Júlia, la Berta, la Cèlia, l’Helena, la Laia i dues Albes. “Les he anat trobant a mesura que he anat fent camí a la vida. El parvulari, l’escola, l’institut, l’esplai… i fins ara”, explica la meteoròloga. El seu grup de WhatsApp -“Ties bones”- és d’alguna manera un reflex del que significa per a elles la seva amistat: “No cal que ningú ens tiri floretes, ja ho fem nosaltres mateixes, que per a això estem, per cuidar-nos i per mimar-nos”, riu.

Bàsicament, Usart i les seves set amigues s’han vist créixer, i l’amistat s’ha anat adaptant a cadascuna de les etapes que han viscut. “De sortir de festa els dissabtes a la nit quan érem adolescents vam passar als sopars dels primers anys de joventut i, ara que moltes tenim criatures, ens hem passat als dinars familiars”, explica. Aquests dinars -cada dos o tres mesos, ja que costa trobar un dia que les vuit puguin coincidir- s’han convertit en el moment per donar les grans notícies: “Embarassos, casaments, fins i tot la mort d’algun pare, però sobretot bones notícies”. Segons la meteoròloga, les vuit formen un grup tan heterogeni (hi ha una matemàtica, una dissenyadora de moda o una biòloga, per exemple), que si les posessin juntes en concurs de Trivial el guanyarien segur. Hi ha una cosa, però, que les uneix a totes: “Ens agrada sortir de festa i ballar”. No és una afició que últimament hagin pogut portar a la pràctica. Per això quan d’aquí cinc anys en facin quaranta tenen previst fer un creuer les vuit juntes i recuperar algunes de les coses que feien quan eren “més joves”.

Després de tots aquests anys, diu Usart, el que més valora d’una amistat és “que no et jutgin”. “És una cosa que he anat aprenent amb el temps. A mesura que et fas gran et passen coses a la vida que potser no t’esperaves, i això et fa ser més comprensiva”. Creu que d’ella, les seves amistats també en valoren justament això. “Això, i que sempre preferiré fer-me un fart de riure abans que discutir-me. Ah, i que soc una tomba”, riu. Ni ho intenteu: si li proveu de treure algun secret, probablement se us posarà a parlar del temps.

stats