Salut

Miguel Bosé revela per fi el motiu que li va fer perdre la veu: un queixal infectat

L'artista havia estat assenyalat en moltes ocasions per la pèrdua de qualitat de les seves actuacions en directe

3 min
Miguel Bosé ab Pablo Motos a 'El hormiguero'

BarcelonaMiguel Bosé va visitar anit El hormiguero perquè està de promoció de la seva sèrie autobiogràfica –que s'estrena aquest divendres a SkyShowtime– però també per parlar de la seva vida en general amb Pablo Motos. De tot el que li va explicar va destacar molt que donés per fi un motiu versemblant sobre la seva pèrdua de veu, que l'ha deixat professionalment en molt mal lloc durant els darrers vuit anys, un temps que ahir va definir com "una tortura". Després que les darreres aparicions de l'artista, de 66 anys, a sobre d'un escenari evidenciessin que havia perdut la seva particular veu i que no pogués aconseguir les notes que sempre havien estat habituals per a ell, la primera explicació sobre la qüestió la va donar en una polèmica entrevista amb Jordi Évole. Llavors va atribuir la pèrdua de veu al trauma emocional que havia patit al divorciar-se. "La meva veu va i ve, ara en puc parlar, però he arribat a no tenir veu", va explicar llavors sense convèncer gaire a Twitter, on molts van opinar que es devia a altres motius o a les drogues que havia consumit, cosa que també va revelar en aquella conversa amb el periodista català.

A El hormiguero, Bosé va explicar que l'estiu passat es va aixecar al matí amb un fortíssim mal d'esquena i després de dues setmanes al llit el van haver d'operar. "Venia d'un accident terrible de cotxe que vaig tenir el 1999. Em van operar durant set hores, i em van posar 14 cargols. Estava destrossat", va explicar el cantant, que va afegir que mentre li feien les proves, el metge que l'havia d'operar li va dir que havia vist una cosa que no li havia "agradat gens" i li va recomanar "visitar un especialista". "En aquell moment penses en el pitjor. Al cap de dos dies ve i em diu que, en efecte, les seves sospites estaven fundades i que la sinusitis crònica que m'havien diagnosticat no era tal. Em va dir: «Estem segurs i convençuts que et podem solucionar el problema de la veu; hem trobat la causa que et provoca les infeccions que te la fan perdre». Em va explicar que el problema era un queixal: al posar-me un implant malament amb el temps s'havia transformat en una infecció que m'infectava tota la cara i baixava fins als intestins. Tot! Em van treure el queixal i l'endemà la veu m'havia tornat. Després de 8 anys", va explicar l'artista.

"M'havien dit que era emocional, que era de pulmó, que era reflux, ho vaig provar tot i vaig viatjar per tot el món visitant els millors metges de Milà, Londres, Madrid, Mèxic, Nova York... 8 anys viatjant amb una misèria a l'ànima tremenda perquè havia perdut la meva eina. Jo demanava a Déu que si no podia cantar no cantaria, però que em tornés la veu perquè els meus fills sabessin quin és el timbre de la veu del seu pare, per poder comunicar-me amb ells", confessava. Abans d'acabar, Bosé va dir que està entrenant-se per recuperar la veu perquè portava molts anys fent-la servir malament i forçant-la. "Ara cada matí entreno l'esquena i després vaig a la foniatra. Per fi torna l'activitat. Tinc la intenció de tornar a gravar i cantar. La foniatra em diu que l'he de posar al meu lloc per tornar a les meves plenes facultats. M'han donat un any de recuperació d'esquena i veu i per a l'any que ve, al setembre o l'octubre, arrenca gira", va anunciar.

"A la Transició teníem més llibertats"

Durant l'entrevista el cantant també es va referir a la polèmica generada per les seves opinions sobre les vacunes del covid i la gestió de la pandèmia. "Vaig donar la meva opinió perquè ja tenia molta informació. Va resultar que el dret constitucional que ens empara per expressar-nos i pensar lliurement havia desaparegut, com molts altres. No sé si hi estaràs d'acord, però a la Transició teníem moltes més llibertats de les que tenim ara", va dir Bosé a Motos. El presentador li va donar la raó al cantant assegurant que no hi havia cap mena de dubte que s'han perdut llibertats respecte a aquella època.

El cantant assegura que amb les seves opinions es va posar en contra gairebé tots els partits polítics de l'estat espanyol i bona part de l'opinió pública. "Vaig pensar: «Sabeu què? Aquí us quedeu». Vaig tancar les xarxes socials i vaig decidir que cadascú fes el que volgués lliurement", diu.

stats