Miguel Bosé: "La meva mare no va morir de covid, això s'ha de parar"

El cantant assegura que si Lucía Bosé estigués viva plantaria cara "a la farsa" del coronavirus

A.P. / J.C.
4 min
Un moment de l'entrevita entre Évole i Bosé

BarcelonaMiguel Bosé no es retracta de les seves opinions sobre el covid i la seva defensa de les teories conspiratives. Ho ha deixat clar a Lo de Évole, on es mostra molt crític amb les restriccions i els responsables de l'OMS, als quals arriba a qualificar d'assassins. Feia més de sis anys que el cantant d’Amante bandido no concedia una entrevista a un mitjà espanyol, una norma que ha trencat per participar en Lo de Évole, que emetrà en dues tongades –la següent es podrà veure diumenge vinent– la trobada entre Bosé i Jordi Évole. Actualment Bosé viu a Mèxic, on participa en La Voz México. L'entrevista s'ha fet sense mascareta perquè, tal com es veia al tràiler del programa, Bosé li demana al periodista que se la tregui. "Jo no parlo amb gent amb mascareta", diu.

El cantant ha negat amb contundència que la seva mare, Lucía Bosé, tingués coronavirus i que morís a causa del covid, com van publicar alguns mitjans. “No, la meva mare no va morir pel covid. Això s'ha de parar”, diu a Évole quan li pregunta per la defunció de l’actriu italiana, el març del 2020. "Si estigués viva estaria plantant cara a aquesta farsa", assegura Bosé, que ha explicat que es va haver d'acomiadar d'ella per telèfon. "A la meva mare se la va sedar fins a la mort, com se solia fer amb la resta de la gent gran, era igual qui fos. No te la deixaven treure, no podies anar a visitar-la...", apunta el cantant sobre el traspàs de la seva mare, el 23 de març de l'any passat a l'Hospital General de Segòvia.

L'artista assegura en l'entrevista que no vol donar la causa exacta de la mort per evitar mals majors. "Aquesta és una altra història de la qual no vull parlar aquí perquè seria interminable i comportaria coses tremendament perilloses per a les persones que es van ocupar de la meva mare en aquell moment", apunta. Bosé assegura que va poder acomiadar-se per telèfon de la seva mare. "No vaig pensar mai que la perdria, la veritat", recalca, però. En aquell moment, explica, "havien aparegut els protocols absurds aquests de l'OMS" i s'havia publicat un vídeo en què "una doctora explicava els protocols a seguir i quines eren les prioritats". "Aquí deia que la gent gran no seria la prioritat", lamenta.

Una fotografia de Lucia Bosé a casa seva

Pèrdua de veu per problemes emocionals

Tot i que el principal reclam del programa eren les polèmiques opinions de Bosé sobre la crisi sanitària –que es veuran al segon capítol–, la primera entrega va estar centrada principalment en la vida personal del cantant, que els últims anys ha estat plena d’alts i baixos arran de la seva separació de Nacho Palau, que va ser la seva parella durant 26 anys. La mala ratxa personal, assegura Bosé, ha tingut una repercussió en la seva veu. “La meva veu va i ve, i l’arrel d’això és emocional”, explica el cantant, que atribueix aquests problemes a la separació sentimental. I assegura que hi ha hagut èpoques en què ha arribat a no tenir veu i que s‘havia de comunicar amb els fills a través de cartells. 

Bosé i Palau estan immersos en una batalla judicial pels seus quatre fills, dues parelles de bessons nascuts per gestació subrogada. Els dos primers són fills biològics de Bosé i els altres dos de Palau. Actualment, els quatre nens són a Mèxic amb el cantant, tot i que habitualment viuen separats i els fills de Palau estan instal·lats a Espanya. Aquesta setmana un jutge va donar la raó a Bosé en el judici contra Palau, que havia sol·licitat que es reconegués el parentiu entre els quatre nens i fossin declarats germans i fills dels dos pares. "Quan es perd l'admiració per la persona amb qui estàs, quan tot s'ensorra, en el meu cas per discreció, per responsabilitat, per educació també, aguantes; quan aguantes, tot això s'enverina i, quan esclata, esclata malament i comencen els problemes seriosos. El primer problema gros que jo vaig tenir va ser la veu. Ara puc parlar, però he arribat a tenir zero veu", va explicar sobre la seva ruptura i les conseqüències que li hauria comportat.

Els fills de Bosé i de Nacho Palau

Etapa de greus addiccions

El cantant ha confessat a Évole que durant molts anys, especialment als 80, va viure una vida desenfrenada i fosca en què les drogues i el sexe salvatge eren el centre de la seva existència. Bosé reconeix que no va deixar les seves addicions completament fins fa set anys. “He arribat a consumir dos grams diaris, a més de fumar maria i èxtasi”, detalla Bosé, que assegura que va tallar-ne el consum de cop i que evita la síndrome d’abstinència a base de força mental. Diu que va deixar-ho "tot el mateix dia i al mateix temps". "Pujant unes escales d'un escenari vaig dir «S'ha acabat». Les forces que a un li fan prendre aquestes decisions tan radicals només venen de dins", va dir l'artista, que ha precisat que quan es va desenganxar els seus fills ja havien nascut i havia d'atendre noves "responsabilitats".

Bosé també ha recordat el seu pare, el torero Luis Miguel Dominguín, amb qui va tenir una relació difícil, tot i que assegura que el troba molt a faltar. En concret, va recordar una experiència traumàtica en què el seu pare el va obligar a caçar una cérvola que estava embarassada. La cacera va acabar amb una baralla entre pare i fill, que va ser acusat de covard.

Miguel Bosé confessa les seves addiccions passades a 'Lo de Évole'
stats