Músics

Polèmica a les xarxes pels balls sexuals d'Aitana

Els moviments pujats de to en el primer concert de la gira de la cantant catalana provoquen crítiques a l'artista

2 min
Aitana inicia a València la gira del seu nou disc, "Alpha"

BarcelonaDiumenge Aitana va iniciar la gira Alpha Tour fent el seu primer concert a València. Molts van assistir-hi per gaudir d'una de les artistes més escoltades, altres per l'impacte mediàtic que acapara com a imatge de diferents campanyes publicitàries d'Inditex, i n'hi ha que encara compren les entrades dels seus espectacles recordant la participació a OT durant l'edició del 2017, quan tenia 18 anys. Com és normal per l'ampli ventall de fans que té la cantant de Sant Climent de Llobregat, no tothom podia quedar satisfet de l'espectacle, especialment després de veure un canvi de to en alguns dels balls d'Aitana a l'escenari.

Lluint un vestit vermell, l'artista catalana va apostar per unes coreografies més sensuals del que els seus fans estaven acostumats fins ara. El canvi de rumb va polaritzar posicions: els que posen el crit al cel i qualifiquen els balls d'"inadequats" i els que defensen l'evolució d'una artista que fa sis anys que es mostra damunt dels escenaris. "No sé qui li va dir que fer aquesta vulgaritat a l'escenari està bé", deia un dels comentaris a X (Twitter). Alguns dels assistents del concert van recriminar a l'artista que havia de ser conscient que és una referent per a moltes nenes i que aquests moviments no són públicament correctes.

El debat estava servit. Altres usuaris, per contra, defensen aquest canvi d'estil: "Aitana és cantant, no educadora. Això és el dret i el deure dels pares. Tanmateix, la maldat es veu segons els ulls que la miren. Un nen només veurà un pas de ball més". Molts coincideixen en afirmar que la cantant de LAS BABYS s'ha desmarcat de la línia del que és políticament correcte per mostrar una imatge més provocativa, un camí artístic que recorda al d'aquelles cantants que després d'haver estat referents en el públic infantil van evolucionar cap a actuacions més comercials. Aquesta trajectòria recorda qui durant anys va representar el paper de Hannah Montana i que més tard es va convertir en la cantant Miley Cyrus, o bé el final de la carrera interpretativa de Martina Stoessel com a protagonista de la telenovel·la infantil Patito feo i Violeta per passar a ser la cantant de reggaeton Tini.

stats