Música

El propòsit d'any nou de Rosalía: "L'última cigarreta"

La cantant catalana ha fet públic el seu compromís de deixar de fumar, després que alguns dels seus fans es preocupessin per la seva veu

3 min
Rosalía i Jeremy Allen White junts a Los Angeles

BarcelonaL'inici d'un nou any és per a molts una oportunitat per tancar etapes i començar-ne de noves. A Rosalía no li ha fet falta canviar d'any per iniciar una nova era, perquè la de Sant Esteve Sesrovires fa mesos que ja és una persona nova. L'any 2023 el va començar de la mà de Rauw Alejandro i com a matriarca de l'estètica d'una motomami: vestits cenyits de cuir, el negre i el vermell imperant en els modelets i botes altes fins als genolls. Però tot això queda molt lluny de la situació actual de la cantant. Com passa en molts artistes, la catalana s'ha mimetitzat amb l'estètica de la seva nova parella, l'actor Jeremy Allen White: roba ampla, amb aire de despreocupada i, sobretot, fumant com no havia fet abans. El propòsit personal que ha anunciat a les seves xarxes introdueix un matís en aquest canvi radical: "L'última cigarreta".

De fa mesos que Rosalía té els fans desconcertats amb el gir de guió. Del compromís de casament anunciat al mes de maig a la vida bohèmia de Los Angeles amb Jeremy Allen White. Els rumors van començar a l'octubre quan l'actor i la cantant van ser vistos en un mercat de la ciutat californiana. Des de llavors els fotògrafs no han deixat de capturar la parella en imatges més properes a la sobrietat de la vida mundana que a la de famosos d'alt nivell. Però a mesura que la relació i la mimesi entre Rosalía i Jeremy Allen es feia indubtable, també creixia la preocupació per la seva nova addicció al tabac.

"Pablo, jo no fumo. Aquesta veu de colibrí no ho aguantaria", va dir la cantant a El hormiguero el març del 2022. Però des de llavors ha plogut molt. Les imatges de Rosalía fumant han estat el terreny adobat per fer mems a internet i a comparar el canvi de Rosalía des que està amb el protagonista de The Bear, de qui es coneix que es troba en un procés de desintoxicació per addicció a l'alcohol. Però de cara al 2024, Rosalía vol reconduir el seu estil de vida. La cantant de Beso ha volgut cridar als quatre vents el compromís de deixar el tabac: "Propòsit de l'any: última cigarreta de l'any. BON 2024 CARISSS GRÀCIES A TOTS X SER-HI SEMPRE", va escriure en una publicació on se la veia amb una cigarreta.

La nit del 31 de desembre també va compartir via instastories la celebració de Cap d'Any que va passar a casa amb la companyia de la seva germana Pilar i els membres del grup de Carolina Durante, Juan Pedrayes, Martín Vilhonrat i Diego Ibáñez. Entre el contingut que va compartir aquella nit, a banda de diversos vídeos cantant en un karaoke casolà, hi havia una imatge d'ella fumant el que va qualificar de "l'última cigarreta". La decisió de la cantant ha estat molt aplaudida a xarxes, perquè alguns dels seus fans temien per si perdia la veu "de colibrí" que l'ha fet guanyar Grammys, premis Juventud i un EMA.

Tant Rosalía com Jeremy Allen Withe surten de relacions molt públiques i força tempestuoses. Mentre la catalana va trencar per sorpresa amb Rauw Alejandro després de tres anys, un àlbum junts i un anell de compromís, l'actor s'ha separat de la seva dona, la també actriu Addison Timlin, amb qui té dues filles. La separació ha estat difícil, sobretot pel que fa a la custòdia de les nenes. Actualment, Allen White i Timlin han acordat la custòdia compartida, però l'actor ha de complir una sèrie de requisits per tenir accés a les filles. Entre altres coses, s'ha de sotmetre a proves d'alcoholèmia cinc dies a la setmana, a més de fer teràpia personalitzada i assistir almenys a dues trobades d'Alcohòlics Anònims setmanals. L'acord de custòdia estableix que si en algun moment les proves donessin positiu o l'actor es negués a fer-se el test, les trobades amb les filles es restringirien immediatament.

stats