De gal·la

Shakira enlluerna a la gala dels MTV Video Music Awards amb una frenètica actuació de 10 minuts

La colombiana rep el prestigiós guardó Video Vanguard i demostra el seu talent artístic en un xou que resumeix més de 30 anys de carrera musical

3 min
Shakira actua durant l'MTV Video Music Award 2023

BarcelonaLes dues rosses més icòniques han estat, un any més, les grans triomfadores dels MTV Video Music Awards. Per bé que Shakira i Taylor Swift juguen en terrenys ben diferents, totes dues s'han proclamat com a estrelles indiscutibles a la gal·la celebrada al Prudential Center de Newark, a Nova Jersey. Els premis de millor Cançó i millor pop han anat a parar a mans de la de Pennsilvània, mentre que la de Barranquilla ha rebut els premis de millor col·laboració –pel seu duet amb l'altra colombiana de moda, Karol G– i el de Video Vanguard. Com el nom del guardó indica, l'estatueta en forma d'astronauta homenatja el recorregut de tota una carrera i la capacitat d'influència musical a tot el món, un reconeixement que va quedar més que demostrat amb l'actuació de deu minuts on va aconseguir condensar més de 30 anys de carrera.

Shakira es va endur totes les mirades de la cerimònia amb la seva llarga actuació, amb la qual va fer repàs de la seva carrera musical cantant hits com She wolf, Te felicito, Objection, Whenever, whenever i Hips don't lie. De cop de maluc en cop de maluc, la cantant de 46 anys va ballar i va saltar d'un idioma a un altre mentre el públic l'aclamava. L'artista va acabar la seva actuació fent surf damunt d'una plataforma que la va elevar per damunt de la multitud de fans. De fet, Shakira és la primera llatina a recollir el prestigiós premi, que també han rebut Madonna, David Bowie, Beyoncé o Rihanna. "Gràcies, MTV. Gràcies per ser una part tan important de la meva carrera des que tenia tan sols 18 anys", va dir la cantant davant de tot el públic, on també hi eren els seus pares i els dos fills, Milan i Sasha.

L'exparella de Gerard Piqué va brillar amb un espectacular vestit daurat de Versace amb un lleuger escot en forma de cor i uns cut outs a la zona abdominal que deixaven clar que l'artista segueix en plena forma. La decisió de dur aquest vestit va ser premeditada. Revisant l'hemeroteca, Shakira ja va dur un vestit molt semblant amb la mateixa cabellera rossa, ondulada i sense recollir, als Premis Grammy de l'any 2001, una picada d'ullet a la seva llarga trajectòria.

Un look ben diferent del que va lluir Taylor Swift: un vestit negre i modest i els cabells recollits. Tot i que la reina del country no va actuar, no va parar quieta durant tota la gal·la: va aplaudir, va saltar, va cridar, va llançar petons a Damiano de Maneskin, i sobretot va ballar. Els vídeos de la de Pennsilvània intentant reproduir els moviments llatins de Shakira han estat àmpliament compartits a les xarxes per la dissonància i falta de ritme, que no de ganes, de Swift.

Els MTV Video Music Awards a més de ser una de les gales musicals més esperades també són el termòmetre perfecte per avaluar tensions, amistats i l'entrada de noves cares en l'escena mediàtica. Pel que fa a les amistats, s'ha confirmat la indissoluble relació de Taylor Swift i Selena Gomez, que han volgut repetir la fotografia que es van fer a la cerimònia de fa deu anys. Totes dues cantants, a part de construir una carrera de grans èxits en paral·lel, també han compartit enemistats, especialment amb el cantant Justin Bieber. També amb el cantant i exmarit de Kim Kardashian, Kayne West, que el 2009 va irrompre a l'escenari en el moment que Swift recollia el premi del millor vídeo femení de l'any per recalcar que la mereixedora d'aquell premi hauria d'haver estat Beyoncé.

De fet, Gomez, lluint un increïble i delicat vestit de femme fatale, va ser la primera a encetar la recollida de premis amb el guardó al millor afrobeats per la cançó Calm down, un premi compartit amb el cantant REMA. La gal·la també va destacar especialment per la irrupció del grup de K-pop Stray Kids, que va guanyar el premi al millor K-pop per la cançó S-Class, i del grup TXT, que va emportar-se el guardó a l'actuació push de l'any amb Sugar rush ride del seu cinquè miniàlbum, The Name Chapter: TEMPTATION.

Swift va estar asseguda molt a prop de l'escenari principal acompanyada de grans icones com el raper Ice Spice, mentre apreciava actuacions com les d'Olivia Rodrigo, Anitta i Doja Cat. Quan va rebre l'estatueta de l'astronauta va desfer-se de l'actitud d'estrella i va confessar que quan escriu sent "un tipus d'inseguretat molt específic o d'odi a si mateixa", però que quan se sent corejant les seves lletres aconsegueix "aquella sensació tan relaxant que potser tots tenim els mateixos problemes".

stats