A les xarxes

Óscar Jaenada encén les xarxes recordant l'1-O: "Només van aconseguir un bressol d'independentistes"

El guanyador d'un Goya ha recordat el referèndum del 2017 durant la promoció de la seva última pel·lícula 'Awareness' al Festival de Cinema de Sitges

2 min
óscar Jaenada en defensa de l'1 d'octubre

BarcelonaAls catalans, després de sis anys i moltes anades i vingudes, encara ens omple d'alegria veure com personatges mediàtics recorden l'1 d'octubre del 2017. Ni ha que no només el recorden, sinó també que són capaços d'evitar matisos i les metàfores per explicar vivament com va ser el dia en què la població catalana va sortir massivament a exercir el dret democràtic de votar. Óscar Jaenada ho ha recordat així: "Ho veig com un maltractament en tota regla i caldria fer un exercici d'empatia i veure com els catalans sentien els crits d'«a por ellos». Va ser molt dur com a català".

El guanyador del Goya per la pel·lícula Camarón ha estat un dels pocs actors establerts a la capital espanyola que no ha tingut cap impediment per recordar el referèndum de l'1 d'Octubre i la violència policial que es va viure. "Aquell dia vaig plorar molt veient des de casa com aquells policies pegaven a la meva gent", assegura l'actor al vídeo de TikTok que s'ha fet viral a les xarxes. Aquests dies l'actor promou la seva última pel·lícula, Awareness, que es projectarà aquest diumenge al Festival de Cinema de Sitges. Justament ha estat en una de les entrevistes de la promoció del film que una periodista li ha preguntat sobre la publicació que va fer al compte personal de X l'1 d'octubre, en el sisè aniversari del referèndum, on es veuen diferents imatges de les càrregues policials dels col·legis electorals amb el peu de foto "Ni oblit ni perdó", en castellà.

Janeada compara el procés d'independència amb el divorci d'una parella: "Quan una parella es divorcia, el que no vol sempre diu: «Ho vols trencar tot». No, no ho vull trencar tot, ni de bon tros, el que vull és una vida sense tu perquè, pel que sigui, amb tu no em va bé". Aquestes declaracions amb to calmat i serè de l'actor de The Deal han inundat la xarxa d'admiració i, per un moment, ha semblat que el record de l'1 d'Octubre tornava a ser present.

stats