Gent 20/08/2021

Plácido Domingo i Marta Sánchez canten l'himne espanyol que va escriure ella davant d'Aznar a Marbella

És el segon concert que el tenor celebra a l'Estat després del parèntesi que va haver de fer quan nou dones el van acusar d'assetjament sexual

2 min
Plácido Domingo a l'Auditori Nacional de Madrid el 9 de juny del 2021

BarcelonaEl tenor espanyol Plácido Domingo va demostrar aquest dimecres al festival musical Starlite Marbella que als 80 anys no només té una gran veu, sinó que ha aconseguit conservar el favor d'una part de les persones que un dia el van idolatrar, un fet que es va diluir de cop ara fa dos anys quan va ser acusat d'assetjament sexual per nou dones. Segons Efe, a pesar d'aquest escàndol que no el deixa de perseguir, el públic de la nit marbellenca el va aplaudir dret i al complet després de cadascuna de les seves intervencions en un concert amb un final inesperat: el tenor va cantar l'himne d'Espanya a dues veus amb l'artista pop Marta Sánchez, que va escriure una lletra, ja que no en té.

Acompanyat per l'Orquestra Simfònica de Màlaga, el madrileny va oferir segons la mencionada agència "una actuació magistral i plena de sorpreses" en el segon dels concerts que celebra a Espanya després de la seva tornada als escenaris després d'un parèntesi de gairebé dos anys pel seu escàndol sexual. La principal absència de la vetllada va ser la de la soprano Ainhoa Arteta –que sempre l'ha defensat de les acusacions que s'han fet contra ell–, a qui Plácido Domingo, ja des de l'escenari, va desitjar una ràpida recuperació i a qui va substituir la soprano madrilenya Saioa Hernández.

El vídeo de l'actuació de Domingo i Sánchez

Entre les sorpreses que va oferir la nit, hi va haver l'actuació de Marta Sánchez, a qui va presentar el mateix tenor i que va interpretar el tango argentí Nostalgias i el pasdoble de Las Leandras Los nardos, que van arrencar els aplaudiments d'un públic "que va saber apreciar el seu bon fer", relata la crònica d'Efe. Domingo va cantar peces com Ò vin dissipe la tristesse, de Hamlet, o Nemico della pàtria, d'Andrea Chénier.

Homenatge a la música espanyola

Al costat de Saioa Hernández va interpretar diversos duets, entre els quals els de les sarsueles Cuando vengo al taller de La del manojo de rosas, de Pablo Sorozábal, i ¿Me llamabas, Rafaeliyo?, d'El gato montés, de Manuel Penella. Ja a la recta final del concert, el cantant d'òpera va interpretar Bésame mucho, al costat d'Hernández i també de Marta Sánchez. Una ovació de diversos minuts va requerir de nou la presència del tenor a l'escenari, que va interpretar dues peces més. El tancament del concert va venir de la mà de l'himne d'Espanya de Marta Sánchez, que Domingo va interpretar al costat de l'artista "i que va arrencar els aplaudiments d'un emocionat auditori ple a vessar", assegura Efe.

Marta Sánchez saluda el públic després de cantar l'himne espanyol

Els autors dels aplaudiments

Entre els assistents, hi havia conegudes personalitats del món de l'espectacle i la política. Per exemple, l'expresident de govern espanyol José María Aznar i la seva dona, Ana Botella. El matrimoni va compartir platea amb la model argentina Valeria Mazza; l'exministra de Defensa María Dolores de Cospedal; o el jutge del cas Malaia, José Godino.

També hi eren la model mexicana –i exparella d'Alejandro Sanz– Jaydy Michel, al costat del seu actual marit, l'exfutbolista també mexicà Rafa Márquez; i la mediàtica empresària i col·laboradora de televisió Carmen Lomana. També hi va assistir l'exparella de Cayetano Martínez de Irujo, la mexicana Genoveva Casanova.

Camen Lomana a l'arribada al concert de Plácido Domingo
stats