Gent 17/03/2022

La polonesa Karolina Bielawska, coronada Miss Món 2021 en una gala sense models llatines al 'top 12'

Crits del públic a la gala, a Puerto Rico, al veure que no hi havia cap concursant llatina al capdamunt de la classificació

2 min
La polonesa Karolina Bielawska en el moment en què rebia la corona de Miss Món 2022

BarcelonaLa representant de Polònia, Karolina Bielawska, va guanyar aquest dimecres la corona de Miss Món 2021, en una gala celebrada a Puerto Rico en què no va triomfar cap candidata llatina i que va estar envoltada de certa controvèrsia. La primera finalista va ser Shree Saini, candidata dels Estats Units, i la segona, Olivia Yace, de la Costa d'Ivori, una de les favorites de la 70a edició del certamen de bellesa. "Quan vaig sentir el meu nom em va sorprendre, encara no m'ho puc creure. Em sento molt honorada", va dir Bielawska entre llàgrimes, al ser coronada per la jamaicana Toni-Ann Singh, que es mantenia com a sobirana des del 2019 per la cancel·lació del certamen el 2020 a causa de la pandèmia.

Bielawska, que té 23 anys i estudia administració d'empreses, va respondre a la ronda de preguntes: "Si voleu descobrir alguna cosa nova, intenteu aprendre a ser més rics en empatia, gratitud i compassió". Durant la gala, que va tenir lloc al Coca-Cola Music Hall de San Juan, va regnar la polèmica per problemes legals entre els organitzadors i per la no elecció en el top 12 de cap llatina, com ara la representant de Veneçuela, Alejandra Conde, un país amb llarga tradició al concurs.

La final del certamen estava prevista per al 16 de desembre passat al Coliseo de Puerto Rico, però es va haver de posposar tres mesos després de 38 casos positius de covid-19 entre candidates i personal de l'equip tècnic. A l'illa del Carib, van tornar aquesta setmana 40 de les 97 participants de Miss Món, que van desfilar en un escenari amenitzat per l'Orquestra Filharmònica de Puerto Rico. La selecció d'un top 12 sense cap model llatina va causar decepció i fins i tot crits entre el públic, sorprès per l'absència d'algunes de les principals favorites dels experts: la veneçolana Alejandra Conde i la candidata local, la porto-riquenya Aryam Díaz.

Les 6 finalistes de Miss Món

La gala final es va celebrar, a més, després de diverses controvèrsies legals, ja que l'empresa Puerto Rico With a Purpose (PRwaP) va demandar per presumpte frau la Miss Món 2016, Stephanie Del Valle. PRwaP reclama el pagament d'1.225.000 dòlars, una suma de diners provinents de fons públics que suposadament no ha tornat l'exreina de bellesa porto-riquenya, que no obstant assegura haver fet el pagament corresponent. Per això Del Valle ha contrademandat PRwaP i ha requerit una quantitat de més de 31 milions de dòlars per danys morals, i va anunciar que no participaria en els esdeveniments de la final de Miss Món 2021.

stats