El príncep Carles estudia canvis polèmics en la família reial britànica per quan sigui rei

Segons el 'Daily Mail', els fills d'Enric i Meghan no seran prínceps i les filles d'Andreu de York perdran l'estatus de 'royals'

2 min
Enric i Meghan Markle, els ducs de Sussex

BarcelonaDes que el príncep Enric i la seva dona, Meghan Markle, van abandonar formalment la família reial britànica els episodis polèmics que els tenen a ells com a centre no paren de succeir-se. L'últim és sobre el fet que el príncep Carles quan hereti el tron actuarà de manera que el seu net Archie, fill dels ducs de Sussex, no tingui el títol de príncep. Tampoc la seva neta Lilibet. Segons el Daily Mail, l'hereu del tron britànic, de 72 anys, hauria deixat clar que els fills d'Enric i Meghan no tindran lloc entre els membres de primera línia de la família, i per aconseguir-ho està redissenyant el paper de la monarquia, que ell imagina més modesta que actualment, en la qual hi ha nets i fills de la reina Elisabet II.

Així, quan la sobirana –de 95 anys– mori, també les seves nebodes Beatriu i Eugènia podrien quedar fora de la primera línia de la família. Els plans de Carles són que només els hereus al tron i les seves famílies immediates rebran títols complets, suport financer de l'erari públic a través de la Subvenció Sobirana i protecció policial finançada pel contribuent. La mesura hauria indignat els ducs de Sussex i, segons el rotatiu esmentat, ha provocat amargues discussions entre la parella exreial i l'exmarit de Lady Di.

Tradicionalment, un net del sobirà ha tingut el dret de portar el títol de príncep, però Carles està decidit a limitar el nombre de membres de la primera fila de la reialesa per tal de modernitzar la institució, ja que entén que el poble no pot sostenir les despeses d'una monarquia que no para de créixer. La informació, que hauria filtrat gent de l'entorn dels Sussex, sembla que ha provocat tenses discussions dins la família i ha deixat molt tocada la relació entre Enric i el seu germà Guillem, que d'aquest canvi que pretén materialitzar el seu pare en sortirien afectats de manera molt diferent. La batalla interna també hauria afectat la relació entre Carles i el seu germà Andreu, duc de York, ja que aquesta decisió deixarà fora de diversos beneficis les seves dues filles.

stats