Monarquia
Gent 27/10/2022

El príncep Enric explicarà "tota la veritat" de la seva vida en un llibre

Les memòries del fill de Carles III es publicaran el gener del 2023

2 min
El príncep Enric en un acte públic

BarcelonaDesprés de mesos d'especulació, el príncep Enric, fill del ja rei Carles III, ha anunciat que publicarà les seves esperades memòries el gener del 2023, editades per Penguin Random House. En el llibre, que es titularà Spare, el fill de Diana de Gal·les compartirà les motivacions que el van portar a deixar de formar part de la família reial anglesa. El Palau de Buckingham ha declinat fer cap comentari sobre la publicació de les memòries.

El títol de la biografia d'Enric fa referència a una expressió anglesa que diu que tota monarquia necessita "un hereu i un de recanvi" (an heir and spare). En el cas de la monarquia anglesa, el príncep Guillem és l'hereu, però abans que naixessin els seus fills amb Kate Middleton, Enric era el seu recanvi, la persona que només ocuparia el tron en cas que el successor oficial no pogués.

El príncep Enric va anunciar que escriuria les seves memòries l'any 2021, però la publicació s'ha endarrerit molt més del que s'esperava. La situació actual de la família reial britànica és molt diferent de la de fa un any: amb la mort d'Elisabet II el mes passat, Carles III, pare d'Enric, és ja el cap d'estat del Regne Unit. Per tant, el llibre del príncep pot treure a la llum interioritats de la vida del rei, cosa que podria debilitar la monarquia. Quan es va anunciar el projecte es va assegurar que les memòries explicarien tots els alts i baixos de la vida del fill petit de Diana de Gal·les i que seria "un relat acurat i totalment cert".

"Spare transportarà els lectors a una de les imatges més corprenedores del segle XX: dos nens, dos prínceps, caminant darrere del taüt de la seva mare mentre el món els observava amb dolor i horror", detalla la nota de premsa de Penguin Random House. L'editorial afegeix que es tracta d'unes memòries "plenes de perspicàcia, revelació, autoexamen i saviesa sobre el poder etern de l'amor sobre el dolor". El llibre, que costarà 28 lliures, es publicarà arreu del món el mateix dia, el 10 de gener, i estarà disponible en 16 llengües. Pel que fa als beneficis del llibre, aniran destinats a diferents iniciatives solidàries, entre elles Sentebale, fundada pel mateix Enric, i WellChild, una organització britànica d'atenció a nens malalts.

A principis del 2020, Enric i la seva dona Meghan Markle van sorprendre la societat britànica anunciant que havien decidit retirar-se de ser membres de la família reial britànica i abandonar les seves obligacions oficials. Posteriorment, la parella va traslladar-se a viure als Estats Units i han estat intentant construir un imperi comunicatiu, amb acords amb Netflix i Spotify, per ser econòmicament independents. Les ja complicades relacions amb la família d'Enric van empitjorar quan el príncep i la seva dona van concedir una entrevista a Oprah Winfrey en què acusaven alguns membres dels Windsor de racistes.

stats