Sang blava

La reaparició pública de Kate Middleton i un nou xòuman a la família reial britànica

El tiet de la princesa de Gal·les participarà en la versió britànica de 'Gran Hermano VIP'

3 min
Gary Goldsmith, oncle de la núvia, assisteix al casament de Pippa Middleton i James Matthews a l'església de St. Mark.

BarcelonaSi la monarquia ha de ser popular, s'ha de renovar. Aquesta és la màxima que des de fa uns anys les cases reials europees tenen entre cella i cella, i malden per trobar estratègies per apropar una de les institucions més antigues de la humanitat a la societat actual. En aquesta línia, fa uns dies va saltar en l'àmbit espanyol la notícia que Victòria Frederica, filla d'Helena, participarà en la pròxima temporada d'El desafío, i aquest dilluns ha estat el torn d'un membre de la monarquia britànica per parentiu polític qui ja s'ha estrenat a televisió. Ha estat el tiet de Kate Middleton, Gary Goldsmith, qui s'ha convertit en concursant a la versió anglesa de Gran Hermano VIP. Casualment, el mateix dia que va fer el salt a pantalla, també es va publicar la primera fotografia de la princesa, després de gairebé tres mesos de desaparèixer de la vida pública.

En un passat no tan llunyà, Goldsmith va jurar en diferents entrevistes que "mai" entraria com a participant en el programa Celebrity Big Brother. Però la seva vida ha acabat donant moltes voltes (o no tantes) i el novembre passat ja es va fer públic que participaria en la pròxima edició del reality show. L'esperat dia va arribar aquest dilluns a la nit, i amb ell les declaracions grandiloqüents. Per començar, l'empresari, de 58 anys, es va presentar com "el tiet de la futura reina", i quan va trobar l'espai per parlar de la seva neboda ho va tenir clar: "Ella és simplement perfecta". Amb la mateixa contundència que li atorga la seva aura de milionari va continuar fonent-se en elogis: "Ella és perfecta per fora, però més bonica és per dins, i és una mare molt afectuosa. La monarquia està centrada en la família".

Aquesta no és la primera vegada que l'empresari coqueteja amb un reality show. L'any passat va presentar-se a I'm a celebrity...Get me out of here, però va acabar sent expulsat a les fases finals del programa després que es temés per la difusió d'informació que perjudiqués la família reial. Però aquesta vegada sembla que no hi ha tants inconvenients amb la participació de Goldsmith, que ja ha afirmat que "parlarà de qualsevol cosa" i ha advertit que és molt "xerraire". En ocasions anteriors el tiet de Middleton ja ha expressat la seva opinió sobre Enric i Meghan Markle, qui, segons ell, van "posar de cap per avall la família reial en un moment molt delicat, especialment per a Elisabet".

Goldsmith va fer aquestes pomposes declaracions el mateix dia que va transcendir la primera imatge de Kate Middleton després de desaparèixer públicament des del 25 de desembre, tres dies abans que fos ingressada a un hospital. La fotografia, on es veu la duquessa de Cambridge dins d'un Audi conduït per la seva mare Carol prop del castell de Windsor, és la primera pista de l'estat de salut de Caterina, del qual s'ha donat molt poca informació. La baixa mèdica de Kate Middleton ha derivat en una confrontació d'estratègies institucionals entre el Palau de Buckingham, amb la voluntat de transparència sobre el tractament del càncer de Carles III, i el Palau de Kensington, que ha optat per bloquejar qualsevol petició de detalls.

El retorn de Kate Middleton, més tard de l'esperat

Lluny de resoldre's, el misteri sobre la salut de la duquessa de Cambridge s'allarga. Si bé l'últim comunicat del Palau de Kensington afirmava que Middleton tornaria "als actes públics després de Pasqua", ara els mitjans britànics asseguren que el retorn es farà esperar. Segons el diari Sky News, la reaparició de Kate ha estat fixada per al pròxim 8 de juny, coincidint amb la cerimònia Trooping The Colour, més de cinc mesos després d'abandonar la vida pública i encara sense una explicació clara del seu estat de salut.

stats