Gent 28/10/2019

Rebutjat el recurs de la fiscalia: Urdangarin podrà seguir fent voluntariat fora de la presó

El convicte surt dos dies a la setmana de la presó d'Àvila per fer voluntariat a Pozuelo de Alarcón

Ara
1 min
Urdangarin arribant a l'Hogar Don Orione de Pozuelo de Alarcón (Madrid) en el seu primer dia de voluntariat

BarcelonaL'Audiència d'Àvila ha desestimat avui el recurs d'apel·lació plantejat per la Fiscalia a la sentència del jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Valladolid que va permetre a Iñaki Urdangarin sortir de la presó avilesa de Brieva per fer voluntariat. En concret, les sortides van ser autoritzades per fer voluntariat a Madrid dos dies a la setmana, vuit hores cada jornada –la primera d'elles el 19 de setembre passat–, després que Urdangarin sol·licités l'aplicació de l'article 117 del reglament penitenciari.

En la interlocutòria, facilitada aquest dilluns per fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó (TSJCL) i recollida per Efe, l'Audiència d'Àvila diu sobre l'article 117 del reglament que fixa com a requisits únicament que hi hagi un perfil de baixa perillositat social i que no ofereixi riscos de trencament de condemna, perquè un intern classificat en segon grau de compliment d'una pena de presó pugui accedir a l'execució de programes especialitzats. "No preveu ni exigeix aquest precepte el compliment de la quarta part de la condemna com a supòsit necessari i imprescindible perquè l'intern pugui accedir a la realització d'aquests programes especialitzats, a diferència del règim d'altres beneficis o instituts penitenciaris", recull la resolució judicial.

En aquest sentit, la decisió rebutja la pretensió del ministeri fiscal perquè la considera "una restricció de drets individuals sense cap empara normativa". "A diferència del que sosté el ministeri fiscal", l'article 117 "no presenta cap llacuna que sigui de necessària integració a través de la interpretació analògica i menys extensiva", argumenta. Urdangarin va ingressar a la presó de Brieva el 18 de juny del 2018 per complir una pena de cinc anys i deu mesos de presó pel cas Noós.

stats