Gent 07/03/2022

La reina Elisabet II abandona definitivament Buckingham

La nova residència de la monarca implicarà una reducció de la seva agenda i la participació telemàtica en alguns actes

2 min
Elisabet II busca ‘community manager’

BarcelonaDos anys després d'instal·lar-se al Castell de Windsor amb Felip d'Edimburg per passar-hi la pandèmia, Elisabet II ha decidit que ja no tornarà al Palau de Buckingham, la seva residència oficial. Segons informa el Daily Mail, l'autoregal de la reina després de set dècades al tron és no haver de viure més al centre de Londres, on ha residit oficialment des que va ser coronada i on la família reial britànica ha tingut la seva seu principal des del 1837.

Windsor, el castell que dona nom a la família, és al comtat de Berkshire, pel qual Elisabet sempre ha tingut una especial devoció. Tant ella com la seva família. Tant és així que menys els familiars que obligats per les circumstàncies s'han de casar a l'abadia de Westminster, la resta sempre es casen a la capella de Sant Jordi, ubicada al castell de Windsor. Ara, sense la companyia del seu marit, Elisabet II continuarà complint la seva agenda oficial des d'allà. Tanmateix, com assegura el mitjà, el canvi de residència implicarà una baixada de ritme per a l'agenda de la monarca, que just acaba de superar el covid i que amb 95 anys té alguns problemes de mobilitat, que l'obliguen a fer servir un bastó.

La seva tradicional reunió amb el primer ministre britànic ara serà a Windsor, que estarà disponible per fer-hi recepcions de mandataris internacionals, com ja va passar amb Joe Biden quan va anar a Londres per a la cimera del G-7. El canvi de residència també implicarà que la reina participi telemàticament en moltes reunions.

Que el Palau de Buckingham estigui en plena remodelació és un altre dels motius que han dut la reina a quedar-se a viure a Windsor. Amb 775 habitacions, aquesta icona londinenca s'ha d'aixecar per instal·lar-hi nou cablejat i noves canonades. Aquest projecte és d'unes dimensions descomunals i implicarà una inversió de 400 milions de lliures i 5 anys de feina, ja que s'espera que les obres acabin el 2027. Un cop enllestit, és molt possible que s'hi instal·lin Carles i Camil·la, ja convertits en reis o a l'espera de ser-ho.

Pel que fa al Castell de Windsor, és el més antic del món dels que estan habitats. La reina, que ja hi va passar el confinament de la Segona Guerra Mundial, hi va enterrar el seu marit l'abril de l'any passat, i hi té també les restes dels seus pares. Els seus fills Eduard i Andreu viuen molt a prop. De fet, Andreu viu en una construcció a dins de les cinc hectàrees de terreny que té el Castell.

L'exterior del Castell de Windsor
stats