Rocío Carrasco tanca el seu documental trencant el tabú sobre el suïcidi

La filla de Rocío Jurado assegura que ara sí que està preparada per tornar a tenir fills

3 min
Rocío Carrasco

Telecinco va emetre ahir l'últim episodi de Rocío, contar la verdad para seguir viva, una entrega en què la protagonista va detallar per què va voler acabar amb la seva vida l'agost del 2019. Rocío Carrasco va trencar el tabú del suïcidi explicant que va prendre la decisió com a conseqüència de la situació de maltractament continuat per part del seu exmarit i de la seva filla, Rocío Flores, que sota la influència del seu pare feia anys que la menyspreava. De fet, Carrasco es va intentar suïcidar poc després de saber que la seva filla participaria a Gran Hermano VIP defensant el seu pare. "En aquell moment no estava bé emocionalment per tot el que havia passat. Porto en tractament psiquiàtric i psicològic des del 2011, amb un tractament fort i un diagnòstic bastant greu. Això no ho dic jo, ho diuen diversos professionals", diu.

Carrasco assegura que la perspectiva d'haver-se d'enfrontar a veure la seva filla a través de la televisió de nou la va desestabilizar, ja que portava set anys sense veure-la. Rocío Carrasco relata que el fet que la seva filla aparegués per televisió significava que les agressions verbals contra ella, que com ha explicat en altres capítols s'han produït en altres ocasions junt amb maltractament físics, podien tornar a començar. "Només demanava que no pogués continuar maltractant-me. Era l'únic que demanava. I això no era així. I veig que es tornarà a repetir. I decideixo no continuar amb la meva vida", explica. "No vols tornar a veure l'odi en la teva filla. No vols tornar a sentir-te mala mare. I no vols tornar a veure-ho als mitjans de comunicació mentre estàs sopant a casa", argumenta Carrasco.

La filla de Rocío Jurado assegura que la violència de gènere exercida contra ella durant dècades va fer que veiés el suïcidi com l'única solució. "Quan em van preguntar a urgències els vaig dir que jo no volia continuar així, que no podia aguantar el que el pare dels meus fills estava fent amb mi", recorda Carrasco, que també assenyala com després de l'intent de suïcidi va haver de fer front al sentiment de culpabilitat i la vergonya.

Preparada per tornar a ser mare

Tot i la duresa del relat, l'últim episodi de Rocío, contar la verdad para seguir viva també va tenir un petit espai per a l'esperança. En aquesta entrega, Carrasco confessa que, malgrat tot el que ha passat amb els seus fills, li hauria agradat tornar a ser mare però que no ho va ser perquè sabia que no estava en condicions per plantejar-s'ho. "M'hauria encantat tenir més fills, però no hauria tingut un embaràs normal ni tranquil", explica.

Ara, però, després de l'emissió del documental i amb suport professional, Carrasco sosté que se sent més forta i que estaria preparada per tornar a ser mare. "He pres consciència que la vida és meravellosa i que ningú té dret a fer-te el que m'han fet a mi. Crec que hi hagut un canvi significatiu i que he pres consciència de moltes coses", assegura Carrasco, tot i que afirma que el dolor per tot el que ha patit encara l'acompanya.

El capítol d'ahir era l'últim de la sèrie documental, però Carrasco no desapareixerà del tot de la programació de Telecinco. La cadena de Mediaset ja ha anunciat que dimecres vinent emetrà una entrevista final en directe des del plató de Telecinco.

stats