Cinema
Gent 25/09/2023

Sofia Loren, operada per una fractura de maluc als 89 anys

L'actriu italiana haurà de passar uns dies hospitalitzada i sotmetre's a rehabilitació

ARA
2 min
Sophia Loren en una imatge d'arxiu

BarcelonaL'actriu italiana Sofia Loren, de 89 anys, va ser operada diumenge a Ginebra per una fractura de maluc després de caure a la seva casa de la ciutat suïssa. Segons informa l'agència Efe, Loren haurà de passar uns quants dies hospitalitzada i sotmetre's a rehabilitació. La gran diva del cinema italià i estrella internacional va fer 89 anys el 20 de setembre i aquesta setmana tenia previst traslladar-se a Bari, al sud d'Itàlia, per inaugurar la nova sucursal de la cadena Restaurant Sofia Loren, el quart local a Itàlia després del de Milà, Florència i Fiumicino, a Roma.

A més, en aquesta ocasió Loren també havia de rebre la ciutadania honorària de la capital de la regió de la Pulla. Ha estat, precisament, la cadena de restaurants la que ha confirmat que Loren no podria viatjar a Bari per la seva operació. En un comunicat l'empresa diu que "afortunadament tot ha sortit bé i la senyora Loren tornarà molt aviat". Amb l'actriu "hi ha dos fills, Edoardo i Carlo", que li fan companyia, afegeix la nota.

El 2020 Loren va rodar a Bari la seva última pel·lícula, La vida per endavant, dirigida pel seu fill Edoardo Ponti, una adaptació de la novel·la homònima de Romain Gary. Al setembre l'estrella del cinema italià, guanyadora de l'Oscar a millor actriu el 1962 per La camperola, va participar com a padrina a la desfilada-esdeveniment One night only, organitzada per Armani a l'Arsenale de Venècia, i al juny també va ser la protagonista de la vetllada per celebrar els cent anys del Festival d'Òpera de l'Arena de Verona. A principis d'aquest any, Sofia Loren va ser nomenada una de les 50 millors estrelles del cinema clàssic de Hollywood, segons la classificació de l'American Film Institute. Ella és l'única actriu viva a la llista.

stats